reklam

23 Nisan 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Topbaş: 'İstanbul'da kaçak yapılara fırsat vermiyoruz'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Saraçhane Belediye Sarayı'nda gazetecilerin İstanbul'daki kaçak yapılaşma ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Bütün bölgelerdeki kaçak yapıların uydudan tespit edilmesi çalışmasına devam ettiklerini belirten Başkan Topbaş, özellikle İSKİ havzalarının özel koruma altında olduğunu söyledi. Şehrin hiçbir noktasındaki kaçak yapılara müsaade etmediklerini ifade eden Mimar Topbaş, şöyle konuştu;

"Kaçak yapılara müsaade edilmeyeceğini zaten seçim öncesi Sayın Başbakanımız da söylemişti. Bu konuda Ankara'da bir takım ciddi yasal çalışmalar yapıldığını biliyorum. Bizim İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yapabileceğimiz, ancak tespit ve tespitlerle ilgili ikaz noktasındadır. Örneğin bugün Bakırköy Belediye Başkanı telefonla arayarak bizden ekipman ve teçhizat istedi. Daha önce ilçe belediyelerine her türlü lojistik desteği vereceğimizi söylemiştik. Gerekli hazırlığı yaptık, Bakırköy'e yardım gitti. Lojistik destek konusunda bir problem olmayacak inşallah. Çünkü artık İstanbul kurallı bir şehir. İnsanların hak ettiklerine razı olması lazım."

Başkan Kadir Topbaş, bir gazetecinin; "Seçimlerden önce yapılan kaçak yapıların sayısı belirlendi mi?" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi; "Kaçak yapılar yüzlerce ve her ilçede var. Bazı ilçeler bu konuda daha duyarlı. Kaçak yapılara ciddi müdahalelerde bulundular. Ancak seçim dönemi maalesef boşlukları oluşturan bir süreci başlatıyor. Bu boşluklardan kaynaklanan bir takım sıkıntılar var. Oysa son güne kadar belediye başkanlarının duyarlı olması lazım. Fırsatçılara göz yumulmamalıdır..."

Hükümet tarafından yapılan yeni düzenlemeyle 'Kaçak yapı yapanların da ceza alacağını' açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş; "Ayrıca tapulara yapının kaçak olduğuna dair bir şerh konulması veya satılamaz kaydı konulması konusunda da çalışmalar var. Alıcılar bu kayıtları görecek ve seçimini ona göre yapacaktır" dedi.
İBB

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Suha Özkan ve Haluk Pamir 30 Mart-27 Nisan 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Mimarlıkta Bir Ahlak Misyonu Olarak Modernizm üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Kamusal Mimarlık hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz