reklam

24 Nisan 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

UN Studio'dan Ben van Berkel "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" ARKIMEET Konferanslar Serisine Son Noktayı Koyuyor...

UN Studio mimarlık ofisi kurucu ortaklarından Ben van Berkel ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans serisinin son konuğu oluyor.

Konferans, 27 Nisan 2004 Salı günü saat 19:00'da Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Dünyaca ünlü mimarları İstanbul'da ağırlayan ARKIMEET konferansları serisi Türkiye ve uluslararası mimarlık gündeminde yerini sağlamlaştırırken 2004 yılında "Çağdaş Hollanda Mimarlığı"na evsahipliği yapıyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin organizasyonu, Philips'in sponsorluğunda, Vitra - Artema ve Hollanda Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla düzenlenen "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" konferans serisi mimarların, akedemisyenlerin ve öğrencilerinin yoğun ilgisi ile gerçekleşiyor. ARKIMEET konferansları Türkiye'de, başka meslek gruplarının da ilgisini mimarlık üzerine çekmeyi başarmasıyla bir ilke daha imza atıyor.


Rijksmuseum Twente


Möbius Evi 

Ben van Berkel ve ofisi UN Studio (UN: United Network) uluslararası ününü Rotterdam kentinin sembolü haline gelen Erasmus Köprüsüne borçlu. Van Berkel'in meslek pratiğinin yanısıra teorik alanda da çalışmaları bulunuyor. Hollanda'da ve diğer ülkelerde pek çok konferans vermekte olan van Berkel, New York Columbia Üniversitesi ve Princeton Üniversitesi'nde konuk profesör, Harvard Üniversitesi'nde ise konuk eleştirmen olarak bulunuyor.

UN Studio'nun önemli projeleri arasında Milan Trienali için Hollanda Pavyonu ve Enschede'de Rijksmuseum Twente renovasyonu ve ek yapısı, Möbius Evi ve yapımı halen devam eden Yeni Mercedes Benz Müzesi bulunuyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" temalı ARKIMEET konferanslarını, Ağustos ayında piyasa çıkması planlanan ve deşifreler, mimarların projeleri, röportajlarının yer alacağı bir kitapta toplayarak kalıcı kılmayı hedefliyor.

Çağdaş Hollanda Mimarlığı kitabı, Çağdaş Dünya Mimarlığı içerisinde kuşkusuz çok özel bir konuma oturan ve pek çok açıdan, öncü konumunda olan Hollanda'da mimarlık anlayışının, bir çatı altında toplanabilir genel özelliklerini biraraya getirecek.

Arkitera Mimarlık Merkezi "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" serisinin ardından İspanyol mimarlık ofisi Mansilla+Tuñón ile ARKIMEET konferanslarına devam ediyor. 11 Mayıs'da gerçekleşecek konferans Betonart'ın sponsorluğunda yapılacak.

Ben van Berkel Konferansı
Tarih: 27 Nisan 2004 Salı, Saat:19:00-21:00
Yer: Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu

Mansilla+Tuñón Konferansı
Tarih: 11 Mayıs 2004 Salı, Saat:19:00-21:00
Yer: Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu

Kayıt olmak için...

Katılımın ücretsiz olacağı konferansta ziyaretçilerin salona hızlı bir şekilde girebilmeleri için başvurularını internet üzerinden yaparak önceden kayıt olması tavsiye ediliyor; online kayıt yapamayanlar konferans salonunun girişinde kayıt yaptırabilecekler.

ARKIMEET toplantılarının internetteki başvuru adresi: www.arkimeet.com. Bu adresten ARKIMEET toplantıları hakkında kapsamlı bilgiye ve 2004 yılı boyunca yapılacak diğer toplantıların programına ulaşmak da mümkün.
Arkitera

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz