reklam

24 Nisan 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

İzmir’de Fuar Etkinlikleri

İzmir, fuar etkinlikleriyle dolu bir ayı geride bıraktı. Yeni yapılan "Uluslararası İzmir Fuarı" alanında peşpeşe 5 fuar açıldı. Kentte ticari, sosyal ve kültürel yaşam ivme kazanırken, iş dünyası binlerce dolarlık dış satım bağlantıları kurdu, kitapseverler sevdikleri sanatçılar ile buluştu. İzmir, "fuarlar-kongreler, turizm-ticaret ve kültür-sanat" kenti olma yönündeki vizyonunun, "fuarlar" ile ilgili adımında hedefine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni “Uluslararası İzmir Fuarı”, 1 Nisan’da MARBLE Mermer, Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile hizmete alındı. Fuarda 751 firma stand açarak ürünlerini sergiledi.

Ardından TÜYAP Kitap Fuarı, daha sonra da MODEKO, 22 Nisan’da da Gelin ve Damat Show ile ilk kez düzenlenen Anne ve Çocuk Fuarı açıldı.

Gelin ve Damat Show’a 75, Anne-Çocuk Fuarı’na ise 45 firma katıldı. İki fuarın açılışında gerçekleştirilen defileyle katılımcı firmaların ürünleri ziyaretçilere tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina,düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İzmir’in gelişme için gerekli her türlü birikim ve potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Ortak hedef doğrultusunda daha moralli yol almak gerektiğini vurgulaşan Piriştina, “İzmir’e ilişkin değerlendirmelerde negatif bir bakış açısını yanlış buluyorum. Olaylara negatif bakılarak, biraz da kendi kendimizi ihbar ederek, İzmir halkına ve gençliğe negatif enerji veriliyor. Ah vah nerede İzmir, ne oluyor İzmir7e diye bakılıyor. Örneğin işsizlikten söz ederken, Türkiye’de işsizliğin yaygın olduğu gözardı ediliyor. İşsizliğin en yüksek eğitimli kesimde olduğu söylenirken, bunun bile İzmir için önemli bir unsur olduğu, yani eğitimli insan potansiyelinin yüksek olduğu gözardı ediliyor. Göçten söz edilirken, İzmir’in coğrafi avantajları ile yerel yönetim hizmetlerinin ucuz olmasının etkileri görülmüyor” diye konuştu.

Beklentileri karşılarız
İzmir’de gelişmenin, sanayinin önünün tıkandığına ilişkin söylemin de yanlış olduğunun altını çizen Piriştina sözlerini şöyle tamamladı:
“İzmir’de tarihi dokuyu doğal güzelliği korumak ve kentin tarihi kimliğini tüm dünya ile paylaşmak istiyoruz. Sanayinin önü tıkanıyor söylemi yanlıştır. Tarihi ve doğal dokuyu koruma anlayışı çerçevesinde yerel yönetimden ne tür beklentiler varsa yapmaya hazırız.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Suha Özkan ve Haluk Pamir 30 Mart-27 Nisan 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Mimarlıkta Bir Ahlak Misyonu Olarak Modernizm üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Kamusal Mimarlık hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz