reklam

24 Nisan 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Denizler'in köprüsü yaşam buldu

68 kuşağının öncü isimlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının öncülüğünde Zap Deresi üstüne yapılan Gençlik Köprüsü yeniden inşa edilecek. Köprünün özellikle aydın öğrenci kesimi tarafından yapılmış olmasının ayrı bir önemi olduğuna dikkat çekilerek yeniden inşanın manevi rahatlık sağlayacağı belirtildi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile Milliyet gazetesinin yardımıyla 11 Haziran 1969 tarihinde Zap Deresi üzerine yapılan ve türkülere de konu olan ''Gençlik Köprüsü'' nün yeniden inşası için çalışma başlatıldı. Aralarında Hakkâri Belediye Başkanı Metin Tekçe 'nin ve çeşitli sendikaların da bulunduğu çevreler köprünün yeniden inşası için çalışma başlattı.

Köprünün yeniden inşası için bir araya gelen çevre, ilk iş olarak bir bildiri oluşturdu. Bildiride, köprünün özellikle aydın öğrenci kesimi tarafından yapılmış olmasının ayrı anlam ve önemine dikkat çekilerek ''sembol'' olmuş köprünün yeniden inşasının manevi olarak kendilerini rahatlatacağını belirtti.

Çözümün başlangıcı
Kitle örgütleri ve sendika temsilcilerinin bildirisinde şu görüşlere yer verildi: ''Köprünün yeniden inşasının sosyal olarak da ilimize hizmet edeceğine inanmaktayız, 68 kuşağının öncü isimlerinden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının attığı bu adımı halkların kardeşliği ve birliğini pekiştiren bir temelde yine gençliğin toplumsal sorunlar karşısındaki hassasiyet ve halkçı özelliğinin bir göstergesi olarak kabul etmekteyiz. Bu köprünün tarihsel bir geçmişi olması, içinde bulunduğumuz 21'inci yüzyıl çağında ayrılıkların ve farklılıkların birlikteliğini ifade eden, eğitimin ve daha sayabileceğimiz birçok toplumsal sorunun çözümünün başlangıcı olarak algılamaktayız'' Köprünün yeniden yapmının Hakkâri halkı için görev olarak görüldüğünü de belirten kitle örgütü temsilcileri, hem o dönemde emeği geçen insanların anısına, hem de halkların kardeşliği açısından bu köprünün önem taşıdığına dikkat çekti.
Cumhuriyet

 

 

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Mansilla+Tuñón Mimarlık
11 Mayıs 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz