reklam

29 Nisan 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Konak Meydanı'na Ergezen umudu

İzmir'in bitmeyen başağrısı halini alan Konak Meydanı'nın çevresindeki sorunların çözümü için Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile görüşmek üzere Ankara'ya giden Başkan Piriştina, umutlu döndü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Ankara'ya giderek Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'e Konak Köprülü Kavşak inşaatı ile ilgili yeni proje sundu. Piriştina, Ergezen'in, projeyi olumlu karşıladığını belirterek, planları inceledikten sonra 10 gün içinde kararını bildireceğini açıkladı.

Piriştina'nın, Bakan Ergezen'e sunduğu projelerin başında yıllardır atıl duran Konak Viyadüğü'nün Varyant'a bağlanması ve Konak araç alt geçidiyle ilgili yeni imar planları yer aldı. Başkan Ahmet Piriştina, Bakan Ergezen'le görüşmesi boyunca projeyi anlattı, Bakan ise yeni imar planlarını incelemek için 10 gün süre istedi. Görüşmede Liman Viyadükleri konusu da tartışılırken, Bakan Ergezen ile Başkan Piriştina gelecek günlerde konuyla ilgili yeniden bir araya gelme kararı aldı. Görüşmeye, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Şahin ile Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Hasan Topal da katıldı.

Görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini belirten Başkan Piriştina, Bakan Ergezen'in projeyi onaylayacağını umduklarını söyledi.

Çözüme az kaldı
1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun aldığı kararlar çerçevesinde hazırlanan projenin kısa sürede sonuçlanacağını kaydeden Başkan Piriştina, şunları söyledi; 'Sayın Bakan'ın onaylamasıyla birlikte İzmir'in yıllardır sürüncemede kalan sorunları da çözülecektir. Konak Köprülü Kavşağı nedeniyle yarım kalan viyadükler kent gündeminden çıkacak.'

Bayındırlık Bakanlığı'nın yeni planı onaylaması halinde yarım kalan inşaatlara devam edileceğini belirten Piriştina, 'Çözüme çok az bir mesafe kaldı. Bakanlık onayının ardından karar Meclise gelince hemen onaylayacağız. Ardından Koruma Kurulu'nun kararının alınması gerekiyor. Kurul da onayladıktan sonra inşaat çalışmaları 1 ay içinde başlayacak' dedi. Ahmet Piriştina, alt geçitin Koruma Kurulu'nun onayı doğrultusunda yapıldığını, bu nedenle de bir sorun yaşanmayacağını ifade etti.
Akşam - Ceren Candar

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Mansilla+Tuñón Mimarlık
11 Mayıs 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz