reklam

03 Mayıs 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Nice ve St. Tropez modeli

Türkiye'ye en fazla turist getiren tur operatörü Öger Holding, turizm bölgelerinde betonlaşmayı önlemek için Antalya'da Nice, Miami ve St. Tropez'den esinlenerek, bahçeli, bir buçuk katı geçmeyecek lüks villalar inşa edecek

Öger Tour Türkiye İcra Kurulu Başkanı Sinan Vardar, 5 yıldızlı turistik tesislerin bulunduğu Kundu'ya da Belek bölgesinde örnek projeyi hayata geçirmek için 300 dönümlük arsa aradıklarını açıkladı. Vardar, 'Bu projeyle Antalya'da Nice, Miami ve St. Tropez modeli yaratacağız. Birçok yatırımcının bu modeli benimseyeceğine inanıyoruz. Çünkü çevreye duyarlı villalar, özellikle yabancılar tarafından kapışılacağı için çok karlı bir yatırım olacak' dedi.

Turizmin en büyük düşmanının betonlaşma olduğunu belirten Vardar şunları söyledi: 'Turizm bölgelerinde binaların yüksekliği ağaç boylarını aşmamalı. Yeşil doku, betonların altında ezilmemeli. Yeşili korumak için çevreyi koruyan projeler üretmek istiyoruz. Belek, Kundu ve Lara bölgelerinde 5 yıldızlı turistik tesislerin arkasında çarpık yapılaşmalar başladı. Büyüyen kent, turizm merkezlerinin içine giriyor. Sahil şeridindeki yerleri koruma altına almak gerekiyor' diye konuştu. Örnek bir proje hazırladıklarını anlatan Vardar, şunları söyledi:

Villalar inşa edeceğiz
'Öndeki turistik tesisler, kafeler ve alışveriş merkezlerinin arkasında, büyük bahçeler içinde villalar inşa edeceğiz. Nice, Miami ve St. Tropez gibi turizmde marka olmuş kentlerde bu model uygulanıyor. Çok sayıda Alman, Antalya'da ev sahibi olmak istediğini bildirince bu modeli Antalya'da hayata geçirmeye karar verdik.'

Vardar, 'Bugün Miami'de bahçeli bir villanın fiyatı milyon dolarlardan başlıyor. Beton yığınlarının yanındaki turistik tesislerde kimse tatil yapmak istemediği için de fiyatlar düşüyor. Bu modelle hem turistik tesislerin hem de kentin rantı yükselecek' dedi. Vardar ayrıca, söz konusu modeli uygulayacak firmaların büyük kazanç sağlayacağını da ifade etti.
Akşam - Mustafa Kozak

 

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Mansilla+Tuñón Mimarlık
11 Mayıs 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz