reklam

04 Mayıs 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

'Savunma' müteahhidi sahtecilikten tutuklandı

Ankaralı işadamı Özmen, Özel Kuvvetler Komutanlığı Tesisleri'nin inşaatında evrakta sahtecilik yaptığı ve haksız menfaat sağladığı gerekçesiyle tutuklanarak, Ulucanlar Cezaevi'ne konuldu

Türkiye'nin sayılı "milli savunma müteahhitlerinden" Ankaralı işadamı Ali Osman Özmen, 106 milyon dolarlık Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) Tesisleri inşaatında evrakta sahtecilik yaptığı iddiasıyla askeri mahkeme tarafından geçen cuma günü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Gölbaşı Oğulbey köyündeki tesislerinin birinci ve ikinci kısımlarının inşaat işleri verilen müteahhit Özmen, geçen perşembe günü gözaltına alındı.

Hakediş ödenmedi
İddialara göre, askeri makamlar, Özmen'in iş dünyasında "fatura karartma" olarak isimlendirilen evrakta sahtecilik yaparak, haksız menfaat sağladığının tespit edilmesi üzerine harekete geçti. Özmen'e fazla ödeme yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatan askeri savcılık soruşturmayı yürütürken, Özmen'e son hakedişinin ödemesini de engelledi.

Soruşturma kapsamında Özmen, savcılığın talimatı üzerine gözaltına alındı ve sorgusu tamamlandıktan sonra tutuklanması istemiyle askeri mahkemeye sevk edildi. Özmen, tutuklanarak sivillerin kaldığı Ulucanlar Cezaevi'ne gönderilirken, soruşturmanın genişleyebileceği ve yeni gözaltıların olabileceği ifade edildi. Askeri savcılık, soruşturma sonunda Özmen hakkında dava açabileceği gibi hakkındaki iddiaları içeren dosyayı görevsizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da gönderebilecek.

106 milyon dolarlık proje
Oğulbey Tesis projesinde, gece eğitimi yapmak üzere yeraltı atış poligonları, deniz şartlarında eğitim yapmak üzere deniz havuzları, olimpik yüzme havuzları ve spor kampusları bulunuyor.

Oğulbey'de, personelin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik altyapı da bulunuyor. Lojmanlar, yemekhaneler ve gazinoların inşaatı da bu çerçevede Özmen tarafından yapıldı. 1997 rakamlarına göre, birinci kısım için 73 milyon 739 bin dolar, ikinci kısım için 32 milyon 500 bin 507 dolar keşif yapıldı.

Deniz üssü yaptı
MİLLİ Savunma Bakanlığı'nın müteahhitlik işlerini alarak dikkat çeken Özmen'in imza attığı projeler arasında Aksaz Deniz Üssü de bulunuyor. Özmen, üs içinde çeşitli bölümlerin inşaası için 64 milyon dolarlık iş tamamladı. Üssün 34 milyon dolarlık altyapı kompleksi inşaatını da hâlâ Özmen yapıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın operasyon merkezi restorasyonunu da tamamlayan Özmen, F - 16 ve F - 110 uçaklarının bakım merkezlerini inşa etti. Özmen, çok sayıda askeri lojman inşaatı da yaptı.
Milliyet - Türker Karapınar - Seçkin Ürey 

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Mansilla+Tuñón Mimarlık
11 Mayıs 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


BETONART'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz