reklam

13 Mayıs 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Arkimeet’te İspanyol mimarlar

Betonart Dergisi ve Arkitera Mimarlık Merkezi’nce düzenlenen Arkimeet Toplantıları’nın ikincisinin konuğu, İspanyol mimarlar Luis Mansilla ve Emilio Tunon Alvarez oldu.

Luis Mansilla’yla birlikte İspanya’nın ünlü mimarlık ofislerinden Mansilla+Tunon’un sahibi olan Emilio Tunon Alvarez, mimarlığın uluslararası bir dil niteliği taşıdığını söyledi.

Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’ndeki toplantıda konuşan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili, Türkiye’nin yapıtaşı olduğuna inandıkları çimento ve betona hak ettikleri itibarı kazandırmak amacıyla birlik olarak mimarlığa yönelik bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi.

İğnebekçili, 3 ayda bir yayınladıkları Betonart Dergisi’nin de bu çalışmalardan biri olduğunu kaydederek, “Betonart, yanlış ve kontrolsüz yapılaşmanın tüm sorumluluğunun üzerine atıldığı betonun itibarını iade etmeyi hedefliyor. Bu akşam Betonart Dergisi’nin düzenlediği toplantıda, kuram ve akademik pratiğin, tasarım ve inşa pratiği ile yüzleşmesini amaçlayan çalışmalarıyla tanınan mimarlar Mansilla ve Alvarez’i sizlerle buluşturmanın keyfini yaşıyoruz” dedi.

Mimarlık Uluslararası Bir Dil
Luis Mansilla’yla birlikte İspanya’nın ünlü mimarlık ofisi Mansilla+Tunon’un sahibi olan Emilio Tunon Alvarez, mimarlığın uluslararası bir dil niteliği taşıdığını söyledi.

Alvarez, ofislerinin mimarlık anlayışının tıpkı demokrasi gibi “eşitlik ve çeşitlilik” üzerine kurulu olduğunu ifade ederek, “Mimari yapılar aslında mimarlarının davranış ve görüşlerini yansıtır. Mimari anlayışımızda binanın her bölümü birbirine eşit ama aynı zamanda farklıdır” diye konuştu.

İspanya’da büyük yapıların projeleri için yarışma düzenlenmesinin yasal zorunluluk olduğunu belirten Alvarez, “Yılda 10 kadar yarışma düzenlenir. Biz de bunlardan birini mutlaka kazanır, ortağım Luis’le birlikte hayatımızı sürdürürüz” dedi.

İspanya’da projesini çizdikleri 5 yapının teknik detayları hakkında bilgiler veren Alvarez ve Mansilla, daha sonra mimarlık fakültesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı.
NTVMSNBC

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz