reklam

13 Mayıs 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Özlediğim çağdaşlaşma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentim İstanbul' etkinlikleri devam ediyor. Bunun bir parçası olarak dün sabah Beykoz Denizcilik ve Su Ürünleri Anadolu Meslek Lisesi'nde bir sohbet yaptım.

Hatırlarsınız: Bundan iki yıl kadar önce yürütülen bir araştırmada vahim veriler ortaya çıkmıştı. İstanbul'da yaşayanların yüzde 44'ü kendini İstanbullu saymıyordu... "İstanbul'un nesini seviyorsunuz" sorusuna "Hiçbir şeyini" gibi iç karartıcı bir cevap verenlerin oranı ise yüzde 17 idi.

Kentini tanıma oranı da düşüktü. Her 100 kişiden 11'i Boğaz'ı, 17'si Adalar'ı, 28'i ise tarihi turistik yerleri görmemişti.

Lisenin cin bakışlı öğrencilerine, "Adalar'a gidin. Eğlenmek için müzelere gidin" dedim. Adalar'da gezme fikri hoşlarına gitti. Ama müzelerin pahalı olmasından yakındılar.

Bir kere daha altını çizelim: Müzeleri sevgililerin el ele gidip hoşça vakit geçirdikleri yerler haline getirmeliyiz.

Daha sonra lisenin müdürü Çağatay Varalan ve öğretmen arkadaşlarla biraz sohbet ettik.

'İnsan ilişkileri' konusunda uzman olan Varalan şöyle diyor: "Önemli olan sizin neleri öğretmeye çalıştığınız değil, karşı tarafın ne anladığıdır."Bu fikri; çok güzel, çok eğlenceli bir biçimde öğrencilere aktarıyor. Dizüstü bilgisayarını sınıfta ya da bir konferansta nasıl kullandığını gösterdi.

Hani bir ara internette son derece gırgır reklam filmleri dolaşırdı. Önce bunları kaydetmiş. Sonra da bu komik reklamları, yerli müziklerle harmanlamış.

Sonuç: "Çocuklar birbirinizi sevin" gibi afaki laflar etmiyor. Öyle bir görsel-işitsel-yazısal 'şov' yapıyor ki... Öğrenci zaten arkadaşını sevmenin önemini kavrıyor. Yani bilgi denen acı hapı şekere bulayarak sunuyor.Dün sabah... İdeolojik atıp tutmalar yerine... Ayakları yere basan, modern teknolojiden yararlanan 'çağdaşlığın' güzel bir örneğini gördüm. Sevindim.
Sabah - Emre Aköz

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz