reklam

17 Mayıs 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Turizm için 'talim' başladı

Beyoğlu'ndaki tarihi Talimhane bölgesi, araç trafiğine kapatılarak, İstiklal Caddesi gibi turizm ve eğlence merkezine dönüştürülecek. 15 Haziran'da sonuçlandırılacak proje için start verildi

Beyoğlu'ndaki Talimhane bölgesi araç trafiğine kapatılarak, İstiklal Caddesi gibi ikinci bir turizm ve kültür merkezi oluşturulacak. Talimhane'nin kaderini değiştirecek projenin, hazirandaki NATO zirvesine yetiştirilmesi için 120 işçi ve 16 mühendis, geceli gündüzlü çalışıyor.
'Talimhane Yayalaştırma Projesi', dün Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından Eresin Oteli'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Topbaş, projenin, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı'nın düzenlenmesi ve İstiklal Caddesi'nin ışıklandırılmasından oluşan üç ayağı olduğunu belirterek, "15 Haziran'da açılışı yapacağız" dedi.

Otopark sıkıntısının çözümü için de Atatürk Kültür Merkezi önündeki İETT otobüslerinin park alanının yeraltı kısmının düşünüldüğünü belirten Topbaş, yap-işlet-devret modeliyle uluslararası büyük firmalara yeraltı
otoparkı yaptırılacağını söyledi.

Talimhane, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne yakınlığı ve tarihi yapılarıyla önemli bir turizm potansiyeli barındırıyor. Ayrıca burada çok sayıda otel hizmet veriyor. Haziran ayında yapılacak NATO zirvesi sırasında, tüm yabancı basın mensuplarının ve üçüncü derece delegasyon ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi, bu bölgede konaklayacak.

Duraklar kalkıyor
Projenin en önemli ayağını sokakların yayalaştırılması oluşturuyor. Projeyle tek bir aks değil, sokaklar arası bağlantılar ve Taksim Meydanı bir bütün olarak tasarlandı. İlk olarak otobüs ve dolmuş durakları kaldırılacak. Belli saatler dahilinde ve servis amaçlı araçların bölgeye girmelerine izin verilecek. Yaya sokakları gündüz ve gece, eğlence ve ticarete açılacak. Ayrıca sokaklardaki kent mobilyaları da tamamıyla değiştirilecek.

Aydınlatma elemanları İstiklal Caddesi aydınlatma projesinin devamı niteliğinde. Bölge 'katenar sistemiyle' aydınlatılacak. Binalar arasına gergi telleri çekilerek yapılacak bu sistemle, cadde gündüz gibi olacak.
Radikal

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 25 Mayıs 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz