reklam

17 Mayıs 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Güleş Apartmanı sakinlerinin durumu ne olacak?

Antalya'da bugünlerin en sıcak gündemi 'çürük binalar' konusu. Çürük binalar konusu önce Güllük Caddesi'ndeki Güleş Apartmanı'yla patlak verdi. Arkasından Lara'da bir inşaatın çökmesi, sonrada özel idare binasının kolonlarının patlaması ve içinde yaşayanların tahliye edilmesi beraberinde birçok soruyu gündeme taşıdı. Şimdi Antalya'daki inşaat sektörü ve binlerce insanın ikamet ettiği binaların durumunu tartışıyoruz. Açıkçası tartışmalıyız da.

Çürük binalarla ilgili sürekli ihbarlar alıyoruz. Hemen hemen her mahalleden 'çürük bina' ihbarı geliyor. Konuyla ilgili kentte çok ciddi bir tedirginlik var. Burada Antalya'yı yönetenlere ciddi sorumluluklar düşüyor. Zaman geçmeden insanların kafasını karıştıran konulara yetkililerin açıklık getirmesi gerekiyor. Herkes oturduğu binanın sağlam mı, çürük mü olduğunu bilmek istiyor ama nasıl bir yol izleyeceğini ne yapacağını bilmiyor. İşte bu noktada özellikle konuyla ilgili meslek odalarının ve kenti yönetenlerin harekete geçmesi ve bir an önce kentin inşaat durumunu masaya yatırması lazım.

Önceki gün AKŞAM AKDENİZ'in gündeme taşıdığı Güllük Caddesi'ndeki Güleş Apartmanı sakinleri ziyaretime geldi. Bu bina çürük olduğu halde uzun süredir içinde insanlar yaşıyor ama gereği yapılmamış. Bizim haberlerden sonra yetkililer harekete geçti ve binanın tahliyesine karar verdi. Muratpaşa Belediyesi bina sakinlerine 'boşaltın' diyor ama sonrası ile ilgili hiçbir bilgi vermiyor. Mülk sahiplerinin endişesi 30 yıllık mülklerinin elden gideceği yönünde. En azından bana anlattıklarından bunu çıkarıyorum.

Konuyu gündeme taşıyan ilk gazete olduğumuz için haklı olarak bu apartmanda oturanlar bizi arıyor. Yetkililer onlarla ilgilenmediği için bizden yardım istiyorlar. Ve diyorlar ki 'Şimdi Belediye bize binayı boşaltmamızı istiyor. Yaşamak için biz de boşaltacağız. Ama bu daireler bizim tapulu malımız. İlgililer bize sanki kaçak binada yaşıyormuşuz gibi muamele yapıyorlar. Kimse bizim yasal haklarımızla ilgili içimizi rahatlatacak bir açıklama yapmıyor. SDÜ'den bir uzman gelip binayı incelemiş ve çürük olduğuna karar vermiş. Biz bu binada 40 kadar mülk sahibiyiz ama birileri çıkıp bizi adam yerine koyup bir toplantı yaparak arkadaşlar sağdan soldan duyduklarınıza değil bize inanın burada bu bina yıkıldıktan sonra şöyle bir yol izleyeceğiz gibi bir açıklama bekliyoruz.' Haksız da değiller yani.

Bir başka mülk sahibi de: 'Dairelerin değeri düşürülerek yok pahasına satılıp burası rantçıların eline geçecek gibi birçok dedikodu dolaşıyor. Neden bir yetkili çıkıp sağlıklı bir açıklama yapmıyor bizi aydınlatmıyor acaba. Onların oturduğu evi yakalım bakalım ne düşünürler. Mağdur olmamamız için güvence istiyoruz' diyor.

Bu noktada bu insanlar adına buradan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'e bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sayın Başkan: Vatandaşların endişelerini okudunuz. Haksızda değiller değil mi? Size yakışan bu apartmandan tahliye olacak mal sahipleriyle bir toplantı yapmanız ve onlara yarın ne olacaklarıyla ile ilgili bazı güvenceler vermenizdir. Kolay değil 30 yıllık tapulu evlerini boşaltıyorlar. Lütfen halkının yanında yer al. Sonuçta binanın çürük yapılması onların suçu değil. Lütfen onları alın karşınıza gerekli açıklamaları yapın rahatlatın bu insanları.

Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Belki bu haberlerimizle ilerde yaşanabilecek bir faciayı önledik. Kimse bizim haberleri fırsat bilip bu bina üzerinden rant elde edemez. Bu konuda mülk sahipleri endişelenmesin mağdur olmamaları noktasında üzerimize düşeni yaparız.
Akşam - Mevlüt Yeni

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz