reklam

21 Mayıs 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler açıklandı

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı ve bu kararlar valilik portalında yayınlandı.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıda orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler ve yangınların önlenmesi için yapılacak çalışmalar görüşülerek karara bağlandı. Bu kararlar şöyle:

1-Piknik alanları dışındaki,tüm ormanlar Valilik emri ile 01 Haziran 2004 tarihinden 31 Ekim 2004 tarihine kadar giriş ve çıkışlara kapatılacaktır.

a-Orman idaresince tescilli olup, henüz alt yapısı tamamlanmamış orman içi dinlenme yerlerinin hizmet verir hale getirilmesi sağlanacaktır .Yeni orman içi dinlenme yerlerini planlamak ve faaliyete geçirmek için gerekli çalışmalar yapılacaktır.Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden ilgili muhtarlıklara yardım yapılması sağlanacaktır.

b-Orman içinde ve bitişiğinde bulunan turistik ve konaklama yerleri, orman yangınına karşı gerekli tedbirleri alacak ve kendi özel koruma ekiplerini oluşturacaklardır. Bu konuda gerekli tebligat kendilerine Orman İdaresince yapılacaktır.

c-Piknik yerleri, orman alanları ve bu yerler civarında bulunan her türlü sanayi tesisleri,bacalarından çıkan ateş ve parlayıcı gazlar için tedbir alacak ve çıkan ateşli maddeleri tamamen söndürüp soğutmadan dışarı çıkarmayacaktır.

d-Yangına hassas ormanlara ulaşılacak yollar,Orman Bölge Müdürlüğünce inşaatlarına öncelik verilerek devamlı trafiğe açık tutulacaktır. Orman yollarına bakım yapılacaktır.

e-Diğer kuruluşlardan yangın mahalline giden itfaiye araçları,dozerler ile diğer vasıtaların görev süreleri sınırlı olmayıp yangın söndürülünceye kadar devam edecektir.

f- Çevre ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü orman yangınlarında teknik personel ve araç, gereç takviyesinde bulunacaktır.

g- Piknik-mesire yerlerinde orman yangınlarına karşı her türlü önlem Çevre ve Orman İl Müdürlüğünce alınarak Orman Bölge Müdürlüğüne bildirilecektir.

2- Jandarma, polis ve orman ekipleri 1 Haziran-31 Ekim 2004 tarihleri arasında hassas bölgelerde,devriye hizmeti göreceklerdir.

Devriye hizmetleri (periyotların tespiti ile uygulamanın sağlanması ve kontrolü)

Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şb.Müd., İl Jandarma Komutanlığı temsilcisi ve İl Emniyet Müdürlüğü temsilcisinden oluşan komisyon tarafından devriye hizmetleri koordineli olarak takip edilecektir.

3-Orman yangını çıktığında
a-Devlet görevlileri
b-Askeri nöbetçi heyetleri
c-Köy muhtarları, ihtiyar heyetleri ve köylüler
d-İstanbul' da ikamet eden tüm vatandaşlar yangını
110- İtfaiye
177- Orman yangın ihbar
155- Polis imdat
154 -Alo trafik
156- Jandarma imdat
112- Acil Hizmetler (İl Sağlık Müdürlüğü)
telefonlarına Devlet ve vatandaşlık görevi olarak ihbar edeceklerdir.

4-İstanbul ili dahilindeki orman alanlarında çıkabilecek yangınları,önlemek ve söndürmek üzere 19 noktada yangın müdahale merkezi kurulmuştur. Bu merkezlerin 5'inde Orman Bölge Müdürlüğüne ait dozerler yangın mevsimi boyunca hazır bekletilecektir. Bahçeköy İşletmesine dozer gerektiğinde İstanbul İşletmesinden, Adalar'da ise, Adalar Belediyesinden ihtiyaç karşılanacaktır.

DSİ 14. Bölge Müdürlüğü, TC Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünden orman yangınlarına özel kuruluş ve şahıslardan temin edilecek iş makinelerinin nakli için 3 adet treyler görevlendirilecek, dozere ihtiyaç duyulduğunda uygun olan kuruluşun, uygun olan yerlerindeki dozeri veya dozerleri geçici olarak talep edilecektir. Bu yerler,treyler ve iş makineleri Anadolu ve Avrupa yakalarında ayrı ayrı olmak üzere Orman Bölge Müdürlüğüne en geç 15 mayıs tarihine kadar bildirilecektir. Araç ve personel 24 saat görevli olacak şekilde,aylık nöbet listeleri Orman Bölge Müdürlüğüne bildirilecektir. İlçe ve Belde belediyeleri iş makinelerini ,treylerlerini ve operatörlerini aynı şekilde Orman Bölge Müdürlüğüne bildireceklerdir.

Adalar Belediyesinin çıkarma gemisiyle arazözler Adalar'da çıkan yangınlara, Çatalca Belediyesi arazöz ve iş makinaları Çatalca'daki yangınlara, Şile Belediyesi arazöz ve iş makineleri Şile'deki yangınlara, Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait arazöz ve su tankerleri ise il dahilindeki tüm ormanlarda çıkan yangınlara müdahale etmek üzere görevlidir.
İBB

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

THBB Mimarlık Ödülleri 2004


Son başvuru tarihi:
21 Mayıs 200
4

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz