reklam

26 Mayıs 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Aliağa'ya engelliler kenti

600 dönüm üzerine kurulacak Türkiye'nin ilk engelli tatil köyünde rehabilitasyon ve fizik tedavi üniteleri, spor salonları, hobi alanları, hayvan üretme çiftlikleri ve ormanı ile tam kapsamlı bir projeye başlandı.

İzmir'in Aliağa İlçesi'ne bağlı Çaltılıdere ve Hacı Ömerli Köyü arasında tamamı deniz kenarında 600 dönüm araziye yapılması planlanan 'Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Uluslararası Engelliler Tatil Köyü' için oluşturulan Proje Danışma Kurulu, çalışmalarına başladı.

Bilimsel çalışmalarına Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü'nün ortak olduğu proje için, DEÜ ile proje sahibi ve koordinatörü Aliağa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında protokol imzalandı.

Vakfın bağlı olduğu Aliağa Kaymakamlığı, proje için çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerin temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulu'nu da oluşturdu. İlçeye gelerek, arazi üzerinde incelemelerde bulunan Proje Danışma Kurulu, içerik ve kapsam konusunda bir dizi toplantı gerçekleştirdi.

Danışma Kurulu'na başkanlık eden Aliağa Kaymakamı Osman Bulgurlu, Aliağa'nın dünyaya tanıtılacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Devletimizin sosyal devlet olma projesini, inşallah Çaltılıdere köyümüzde gerçekleştireceğiz. Bu projemizin önemli bir özelliği de uluslararası tatil köyü olması. Tatil köyü tamamlandığında, diğer ülkelerden engelli insanlar da gelerek, kalabilecekler."

Dünyada Örnek Olacak
Ülke nüfusunun yüzde 10-12'sini oluşturan engelli yurttaşlara uzatılan elin, tüm kesimlerce sahiplenileceğine inandığını belirten Aliağa Kaymakamı Osman Bulgurlu, bütün ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve bireyleri, projeye destek olmaya çağırdı. Bulgurlu, Tatil Köyü'nün kurulacağı arazinin deniz kenarında bulunmasının, ileride jeotermal enerjinin gelecek olmasının ve Organize Sanayi Bölgesi'ne yakınlığının büyük avantaj sağlayacağını belirterek, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi ülkelerden de destek alındığını söyledi.

Geniş Ölçekli Katılım Var
Aliağa'da başlayan Engelliler Tatil Köyü Projesi Danışma Kurulu toplantılarına toplumun her kesiminden geniş bir katılım var. Dokuz Eylül, Ankara ve Hacettepe üniversiteleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi, Mimarlar Odası, İnşaat ve Makine Mühendisleri Odası ile Zihinsel Engelliler Federasyonu ve gönüllü kuruluşlardan temsilciler katılıyor.
Yeni Asır - Erdal Çarboğa

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz