reklam

29 Mayıs 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

"Robustness-Sağlamlık" temalı Ulusal Beton Dizayn Yarışması Ödülleri Dağıtıldı

Mimarlık öğrencilerinin betonu daha iyi tanımalarını sağlamak ve yaratıcılığa açik bir malzeme olduğunu benimsetmek amacıyla CEMBUREAU tarafından düzenlenen Uluslararası Beton Dizayn Yarışması'da Turkiye'yi temsil edecek projelerin seçilmesi için düzenlenen ulusal yarışmanın sonuçları 28 Mayıs 2004, Cuma günü İstanbul, Hyatt Regency Oteli'nde düzenlenen ödul toreni ve kokteyl ile açıklandı. TÇMB Yönetim Kurulu Baskanı Adnan İğnebekçili'nin ev sahipliğinde gerçekleşen törene, TÇMB yönetim kurulu üyelerinin yanısıra mimarlık fakülteleri hocaları ve projelerini yarışmaya gönderen öğrenciler de katıldılar.

CEMBUREAU'ya üye, Turkiye, İngiltere, İrlanda, Belçika, Almanya, Hollanda ve İsveç olmak üzere toplam 7 ülkeden öğrencilerin katılacağı uluslararası yarışmanın bu yılki temasi "saglamlık-kuvvetlilik" (robustness). Sağlamlık yaşayan oluşumlann değişen çevre koşullarına ne derece uyum sağladığı ve zamanla evrim geçirdigini tanımlayan bir kavram.

Yarışmada, betonun kullanimi yoluyla bu yeni gücün keşfedilmesi hedefleniyor. Yarışmaya katılan çalışmalarda özellikle esnekliği, elastikliği ve dayanıklılığı sayesinde daha uyumlu ve böylece daha dayanıklı, sağlam ve uzun ömürlü olan, gelenekselliğin ötesine gecen ancak betonun daha klasik anlamda sağlamlık özelliklerini keşfeden ve kullanan öneriler aranıyor.

Bu yıl Ulusal yarışmaya, ODTÜ, İTÜ, Osmangazi Üniversitesi ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nden toplam 22 proje katıldı. Yarışmanın Doç.Dr. Abdi Guzer, Dr. Nihal Bursa, Mimar Emre Arolat, Mimar Ziya Tanalı, Mimar Boran Ekinci'den olusan ulusal jürisi, gelen projeler arasından ilk (üçe girmeyi hak eden projelerin yanı sıra üç projeyi de mansiyona değer buldu. Yarışmanın ulusal bölümleri için her ülkeye ödül olarak 6 bin Euro ayrılıyor. Ulusal juri kazanan ilk 3 proje arasında bu ödülü dağıtıyor.

Ulusal yarışmada birincilik ödülünü ODTÜ öğrencileri alırken, ikincilik ödülünü İTÜ'den Emre Çetinel, üçüncülük ödülünü ise, yine İTÜ'den Onur Sarıyıldız, Levent Fırat ve Onur Sönmez'in hazırladıkları proje kazandı.
Ulusal yarışmada dereceye giren tüm adaylar ayrıca 24-28 Ağustos 2004 tarihleri arasında Rotterdam'da düzenlenecek olan Beton Tasarım Master Programı'na katılacaklar.

Uluslararası Beton Tasarım Ödülü'nün kazananlarını ise uluslararası juri seçecek ve 28 Ağustos'da düzenlenecek ödül töreninde kazananları açıklayacak. Turkiye'yi uluslararası jüride, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Baskanı Doç.Dr. Selaattin Ömür temsil edecek. Uluslararası yarışmada değerlendirmeye giren tüm projeler ve Master Class sonuçları bir kitap halinde yayınlanacak.
Arkitera

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz