reklam

31 Mayıs 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Pepe: "81 ilin 81'inde de insanlarımız yeşille kucaklaşacak"

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Kent Ormanları"nın açılışıyla, milletin ormanlarıyla kucaklaştığı önemli bir günü kutladıklarını söyledi.

İstanbul'un yanı sıra Adana, Antalya, Bursa, Eskişehir ve İzmir Kent Ormanları'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tele konferans sistemiyle aynı anda açılışının yapıldığı törende konuşan Pepe, bugüne kadar Türkiye'de ormanların tel örgülerle çevrili olduğunu ve yüzde 99'u devletin olan ormanları, milletin dışarıdan seyrettiğini kaydetti.

Bakan Pepe, "Burada, yıllardır milletin barışmak istediği, ayağını çimenine değdirmek, kuşunun ötüşünü dinlemek, havasını solumak istediği ormanlarıyla kucaklaştığı önemli bir günü kutluyoruz" dedi.

İstanbul Kent Ormanı'nın yanı sıra İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Eskişehir'de de Kent Ormanları'nın açıldığını hatırlatan Pepe, "81 ilin 81'inde de, insanlarımızın yeşille kucaklaştığı, ormanla barıştığı günleri en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kent Ormanları'nın sosyal ormancılığın ileri bir adımı olduğunu vurgulayan Pepe, bunun Türkiye ve Türk insanı için çok önemli olduğunu kaydetti. Türkiye'nin yüzde 27'sinin ormanlarla kaplı olduğunu ve bu ormanların büyük bir kısmının da çok verimli olmadığını anlatan Pepe, ülke ormanlarını büyütmek, geliştirmek ve verimli hale getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Bakan Pepe, 2003 yılında 120 bin hektar yeni orman alanı oluşturduklarını ve 170 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirterek, bu rakamın 2004 yılında 200 milyon fidana çıkarılacağını bildirdi.

Türkiye'de 7.5-8 milyon orman köylüsü bulunduğuna da dikkati çeken Pepe, bu kesimin durumlarının düzeltilmesi için gerekeni yapmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Türk.Net

 

 

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz