reklam

31 Mayıs 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İstanbulluları kurtaracağız

TGRT Haber Dairesi Başkanı Mehmet Soysal’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni projelerini anlattı. Birlikte çalışacağı ekibi belirlediğini ve daha önce başlanmış bazı projeleri iptal ettiklerini kaydeden Topbaş, “Öncelik sıralarını belirledik. Biz daha önce başlamış tüm projeleri devam ettirseydik, yaklaşık 1.3 katrilyonluk ödeme yapmamız gerekiyordu. Bütçemiz buna müsait değil. Biz ancak bunun 600 - 700 trilyonunu ödeyebileceğimizi düşündük. Buna göre de yatırımlarımızı devam ettiriyoruz” dedi. Yüzyıllık bir rüya olan tüp geçişin temelini attıklarını hatırlatan Topbaş, İstanbul’un deniz ulaşımını rahatlatmak için İDO ve şehir hatları işletmelerinin birleşeceğini açıkladı. Çarpık kentleşmenin önlenmesi için çalışmalar başlattıklarını kaydeden Topbaş, şöyle konuştu:

“TOKİ ile çalışarak yeni yerleşim alanları açmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşümü süratle başlatacağız. İlçe belediyelerinin de bize destek vermesi gerekiyor. Bu konuda Küçükçekmece belediye başkanı Aziz Yeniay, oldukça hassas. Küçükçekmece’den başlıyoruz. Ön hazırlıkları hangi ilçe tamamlarsa oradan devam edeceğiz.”

Dünya kenti yapacağız
Çarpık yapılaşmanın bir günde çözümlenecek bir mesele olmadığını kaydeden Topbaş, “Amacımız tüm dünyanın hayran olduğu İstanbul’u gerçekten yaşanır hale getirmek” dedi. İstanbul boğazındaki tanker trafiğini azaltmak için Kıyıköy - Saroz Körfezi arasına petrol boru hattı döşenmesiyle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Topbaş, “Boğazlarımız ciddi bir tehlike altında. Boğazlarımız boru hattı değil. Bu taşımacılığa alternatif getirmek zorundayız. Bu proje gerçekleştiğinde büyük ölçüde boğazlardaki tehlike azalmış olacak. Bu projenin ne kadar rantable olduğu araştırılıyor” diye konuştu. Topbaş, İstanbul boğazına 3. köprü yapılıp yapılmayacağıyla ilişken ise, “Kent yaşamı içerisinde ihtiyaç duyulursa yapılabilir. Bunun sayısı önemli değil. Ne kadar ihtiyaç olursa doğru yerlerde doğru kullanımlarla yapılabilir. Tabii, bunları planlarken çevreyi korumak da çok hassas davranmak zorundayız” dedi.
Türkiye

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Binaların tasarımlarını, fonksiyonlarını, kent ölçeğindeki konumlarını, mimari ve şehircilik açısından değerleri Bina Eleştirisi forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz