reklam

01 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Denizli'ye Dikmen modeli

Projeyi valilik ve adliyenin bulunduğu 120 dekarlık alanda uygulayacaklarını dile getiren Zeybekci, "Burası Ankara'daki Dikmen Vadisi gibi yemyeşil olacak" dedi

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bakan eşi ile AKP'li milletvekilinin eşlerini makamında kabulünde "Denizli'yi baştan sona değiştireceğiz. Bu doğrultuda gece-gündüz çalışıyoruz. İlk işimiz büyük bir kent meydanı yaratmak olacak" dedi. Proje için valilik ve adliye binasının bulunduğu 120 dekarlık alanın en uygun alan olduğunu anlatan Zeybekci, "Burayı Ankara'daki Dikmen Vadisi gibi düzenleyeceğiz. Ankara'daki park, bin dekarlık bir arazi üzerine kurulmuş. Denizli'deki tüm parkların toplam yüzölçümü 380 dekar. Park ve yeşil alan konusunda çok eksiğimiz var. Bunu en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Denizli'ye yeni yeşil alanlar gerekli" dedi.

3 bin konutluk proje
Zeybekci, dar gelirliler için başlatılan konut seferberliğinin ilk bölümü olan bin konutun temelinin de çok yakında atılacağını söyledi. Toplu Konut İdaresi ile sözleşmenin yapıldığını belirten Zeybekci şunları söyledi: "Denizli'nin doğusunda gecekondu bölgesinde bulunan imara aykırı bölgeleri tek tek yıkmaya devam edeceğiz. Dar gelirli aileler için hazırladığımız üç bin konutluk projenin ilk bin konutunun sözleşmesi ve arsa işlemleri tamamlandı. Bin konutun temelini önümüzdeki haftalarda atacağız."

Doğalgaz, önce toplu konutlara
Zeybekci, kentte gelecek olan doğalgazın öncelikle dar gelirli aileler için yapılacak toplu konut alanından geçeceğini söyledi. Doğalgazın çalışmalarını da bu doğrultuda yaptıklarını belirten Zeybekci, "Projenin ilk bölümünü yeni yapılacak toplu konutlardan geçirmeyi planlıyoruz. Bu konatlar kaliteli olacak" dedi.

Başkan seçilince gülmeyi öğrendim
Başkan Zeybekci, belediye başkanı olduktan sonra gülmeyi öğrendiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eşi ve 20 AKP'li milletvekili eşiyle görüşen Zeybekçi şöyle konuştu: "Ben daha önce bu kadar gülen bir adam değildim. Belediye makamı halka hizmet makamıdır. İnsanlara güler yüzlü hizmet götürmek gerekiyor."
Yeni Asır - Arif Zor

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz