reklam

04 Haziran 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Truva'nın kaymağını Maltalılar yiyor

MNG Holding Turizm Grubu Başkanı Hüseyin Baraner, ''Truva'' filminin çekildiği Malta'nın filmin etkisinden yararlanarak turist çekmek için Avrupa'da büyük bir kampanya başlatırken, Truva harabelerinin bulunduğu Türkiye'nin geride kaldığını söyledi.

Baraner, Truva filminin büyük bölümünün Malta'da çekildiğini hatırlatarak, ''Filmin kaymağını Malta yiyor. Malta'daki turizm otoriteleri, Avrupa'da, "ilmin çekildiği platoları görün" diyerek müthiş bir kampanya başlattılar. Maltalı turizmciler, Truva'nın sahtesini gerçeğinden daha iyi satıyorlar'' dedi.

Truva harabelerinin Anadolu'da olduğu gerçeğini Türkiye'nin çok iyi anlatması gerektiğini kaydeden Baraner, ''Maltalılar, Avrupa'da, Truva filminin çekildiği platoları göstermek için kampanya başlatırkenTruva harabelerinin bulunduğu Türkiye geride kaldı. Avrupa'daki turizmacenteleriyle ciddi bir çalışma yürüten Malta, turistlerin Malta'ya gönderilmesi için reklam ve tanıtıma ağırlık verdi'' diye konuştu.

MNG Holding'e bağlı WOW Turizm Grubu olarak bir çalışma başlattıklarını belirten Baraner, şunları söyledi: "İlk olarak, Avrupa'nın önemli 30 gazetecisini Türkiye'ye getireceğiz. 18 Haziran'da İstanbul'a gelecek gazeteci grubunu 19 Haziran'da Çanakkale'ye götüreceğiz ve Truva'yı gezeceğiz. Avrupa'dakigazeteci örgütleriyle işbirliği yapıyoruz. Eylül ayında, bu örgütler, WOW Grubu otelleri ve Çanakkale'deki otellerin işbirliğiyle Truva'da 'barış ve turizm' sempozyumu düzenleyeceğiz. Hava iyi olursa bu sempozyumu salon yerine Truva'da açık havada düzenlemeyi planlıyoruz.''

Baraner, MNG Holding'e bağlı tur operasyon şirketi Bentur'un da Avrupa'dan getireceği turistleri 1 hafta süreyle WOW otellerinde ağırlayacağını, daha sonra, 1 hafta sürecek ve Truva'yı da kapsayacak Batı Anadolu turuna çıkaracağını bildirdi.
Milliyet

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz