reklam

05 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

‘İstanbul mesajdır’

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kentim İstanbul Projesi Üst Kurul Üyesi Prof.Dr. Edibe Sözen, İstanbul'un bir mesajı olması gerektiğine işaret ederek, "Bugünlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz konulardan biri olarak bu mesajın barışa ilişkin olması lazım" dedi. İstanbul'un seyyahlar için ilginç, içinde yaşayanlar için de keşfine doyulmaz bir yer olduğunu anlatan Sözen, sur içinde geleneksel İstanbul'un korunduğunu, ancak yanında, yöresinde aykırı yapılar yer aldığını ifade etti. Sözen, özellikle sur içinin korunması ve SİT alanı olarak ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Hazır olmalıyız
21. yüzyılın temel özelliğinin birinin de bu bölgede işbirliğini gerçekleştirmek olduğunu kaydeden Sözen, "Bunu gerçekleştirebilmek için de İstanbul'un söyleyecek bir söze sahip olması, bir mesajı olması lazım. Bu mesajın dünyaya ait, dünyaya yönelik bir mesaj olması lazım. Bugünlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz konulardan biri olarak bu mesajın barışa ilişkin olması lazım. Barış medeniyetinin, kültürel sermayenin gerçekten çok iyi bir şekilde ortaya konması ve tıpkı ekonomik sermaye gibi bunun da çok iyi ve verimli şekilde kullanılması lazım" dedi.

Sözen, şunları söyledi:
"21. yüzyılda verilmesi gereken mücadele kardeşlik, işbirliği, dayanışma adınadır. İşte arkasında, tarihsel hafızasında barış olan bir medeniyet, 21. yüzyılın mesajını vermeye gerçekten hazır olmalıdır. Niçin hazır olmalıdır? Çünkü dünyada bir merkez iseniz, herhangi bir mesajın merkezi iseniz, zaten yaşama hakkına sahip oluyorsunuz. İşte İstanbul'dan verilecek bir mesaj, zaten Türkiye'yi temsil eder bir mesaj olacaktır."
Türkiye

 

 

 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz