reklam

05 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Başkan Topbaş, bürokratlarla 'Marmaray'ı değerlendirdi

Topbaş, Anıtlar Kurulu ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir bürokratlarının katıldığı toplantıda, 'Marmaray Projesi'ne entegre olacak ulaşım sistemlerini değerlendirdi.

Üsküdar Belediyesi'ne ait Çamlıca Eğitim Merkezi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, "Marmaray Projesi'ne entegre olacak ulaşım sistemleri masaya yatırıldı.

Toplantıda; Anıtlar Kurulu Başkanı Can Binan, Vakıflar Bölge Müdürü Adnan Ertem, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, D.L.H. Genel Müdürü Niyazi Zalgı, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır'ın yanısıra, Büyükşehir Belediyesi'nden Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, Projeler Daire Başkanı Nihat Macit, Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, Planlama ve İmar Daire Başkanı İrfan Uzun, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, Ulaşım AŞ Genel Müdürü Adnan Çelik, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile diğer bazı kuruluşların bürokratları hazır bulundu.

Değerlendirme toplantısında, 9 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle Üsküdar'da temeli atılan Tüp Geçiş'e (Marmaray Projesi) bağlanacak ulaşım sistemleri ele alındı. "Marmaray Projesi'ne entegre olacak raylı ve deniz taşımacılığı sistemlerinin hangi güzergahlarda yer alacağı ve aktarma merkezlerinin hangi noktalarda bulunacağı gibi konular tek tek değerlendirildi.

Toplantının sonunda herhangi bir açıklama yapılmazken, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'a 19. yüzyılın sonlarında Sultan Abdülmecit Han tarafından hazırlatılan Tüp Geçit Projesi'nin bir örneği hediye edildi.

Marmaray Projesi, 4.5 yılda tamamlanacak...
9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olarak planlanan projenin 4.5 yılda bitirilmesi öngörülürken, yatırım tamamlandığında Sultan Abdülmecit Han'ın hayali olan Marmaray Projesi bir asır sonra hayata geçirilmiş olacak.

İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştirecek olan Boğaz Demiryolu Tüp Geçişi ve Gebze-Halkalı Metrosu'nda tek yönde saatte 75 bin, çift yönlü olarak 150 bin yolcu taşınacak. Anadolu yakasındaki Gebze ile Avrupa yakasındaki Halkalı arasında inşa edilecek metronun Boğaz geçişi Üsküdar-Sarayburnu arasında olacak. Tüp Geçit tamamlandığında ulaşım süresi Sirkeci-Üsküdar arasında 4, Taksim- Kadıköy (Söğütlüçeşme) arasında ise 14 dakikaya inecek.
İBB

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz