reklam

07 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Köprüye hayır!


Fotoğraf: Ulaş Yıldız

İskele Meydanı'nda başlayan ve 13 Haziran tarihine kadar sürecek olan 'Geleneksel Arnavutköy Şenliği'nde çocuklar da büyüklerin taleplerini sahiplendi. 

3. Boğaz Köprüsü planlarını rafa kaldırtan Arnavutköylüler dün başlayan altıncı şenlikte 'Marmaray'a destek verdi.

Arnavutköy-Kandilli arasına yapımı planlanan 3. köprüye karşı mücadelenin simgesi Arnavutköy, dün altıncı şenlikte buluştu: '3. köprüye hayır.'

1998'de başlatılan Geleneksel Arnavutköy Şenliği'nin altıncısı İskele Meydanı'nda düzenlendi. 3. köprünün Arnavutköy-Kandilli arasına yapılması planını rafa kaldırtmayı başaran Arnavutköylüler, Boğaz'ın kuzeyine yapılması düşünülen köprüye de karşı çıkarak, 'Tüpgeçitten geçelim, 3. köprüden vazgeçelim' pankartıyla Marmaray projesine destek verdi.

Şenliğin açılışında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal,
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anıtlar Yüksek Kurulu ve ilgili kuruluşlarla işbirliği içinde, Arnavutköy'ün tarihsel dokusunun korunması için çalışmalara destek vereceğiz" dedi. Ünal ve Arnavutköylüler daha sonra Beyhan Sultan Çeşmesi'nin açılışını yaptı.

Şenliği düzenleyen Arnavutköy Semt Girişimi'nin sözcüsü turizmci İsmail Üstün, 3. köprü tartışmalarının artık son bulması gerektiğini belirterek, "Arnavutköy kente sahip çıkmanın merkezi haline geldi. Biz tüm İstanbul'a sahip çıkıyoruz" dedi.

17 yıldır Arnavutköy'de yaşayan Özden Danışman, her hükümette bir köprü lobisi olduğunu savundu: "İlahlar köprü istiyor, biz istemiyoruz. Biz Marmaray'ı destekliyoruz. Arnavutköy'ün tarihini korumak için de çalışmalar yapacağız."

Şenliğe katılanlardan, doğma büyüme Arnavutköylü olan Fulya Sarı da Arnavutköy'de başlayan mücadelenin semti aştığını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Burada mahalleli, semtli, kentli olma duygularıyla yaptığımız örgütlenme çok başarılı oldu. Suriçi'nin korunması için başlatılan projeye bizi de dahil ettiler."

13 Haziran'a kadar sürecek şenlikte Ahırkapı Roman Orkestrası, Babazula, Murat Evgin, Müfide İnselel, Beberuhi, The Ocean, ve Galaturka da müzikleriyle Arnavutköylülere destek verdi. Şenlik kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, 'Güneş Umuttan Şimdi Doğar' isimli yeni kitabını okurları için imzaladı.
Radikal

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz