reklam

08 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Bu nasıl kafa!

Odunpazarı Belediyesi tarafından caddelere dikilen ıhlamur ve servi ağaçları, baltalı magandalar tarafından katledildi. Önceki gece meydana gelen olayda çiçekler yerlere atıldı, otomobillerin ve bisikletlerin lastikleri kesildi. Polis, bankaların güvenlik kameralarından failleri arıyor.

Eskişehir’de sokaklardaki 12 ağaç, magandaların saldırına uğradı. Önceki gece baltayla ağaçları kesip çiçekleri yerlere atan şehir magandaları oturma banklarını da kırdı, park halindeki bir otomobil ile bir bisikletin tekerleğini kesti. Magandalar, çevredeki bankaların güvenlik kameraları izlenerek tespit edilmeye çalışılıyor.

Çevre Haftası’nda etkinlikler yapılırken kimliği belirsiz bir grup çevre katliamı yaptı. Önceki gece yarısı Köprübaşı Semti Yalbı ve Başan Sokak’a gelen kimliği belirsiz kişiler Odunpazarı Belediyesi’nin 2 yıl önce diktiği 9 ıhlamur, 2 servi ve bir de porsuk ağacı olmak üzere fidan büyüklüğündeki 12 ağacı baltayla ortadan kesti.

Bunlar İnsan Olamaz 
Odunpazarı Belediyesi yetkilileri dün sabah ağaçların kesildiği sokaklarda incelemelerde bulundu. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Satı Karakaya, ‘Çoğunluğu ıhlamur olan bu ağaçları 2 yıl önce dikmiştik. Ağaçlar 8-9 yaşlarındaydı.

Katledilen bu ağaçların bir daha büyümesi imkansız. Bu ağaçlar öldü. Kaybettiğimiz ağaçları söküp yerine yenilerini dikeceğiz’ diye konuştu.

Belediye yetkilileri, baltayla kırılan ağaçları birkaç gün ‘İbret olsun’ diye bulundukları yerlerden kaldırmayacaklarını söylediler. Sokakta işyerleri bulunan esnaf ise ‘Bunu yapan insan olamaz’ diyemez yapanları kınadılar.

Kameralar Taranıyor 
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, önceki gece kendilerine ağaçların kesildiği yolunda ihbar geldiğini, ancak saldırganlar kaçtığı için kontrollerde kimseyi bulamadıklarını söylediler. Yetkililer, ağaçların kesildiği sokaklardaki 3 banka şubesinin gizli ameralarındaki kasetlerin incelenip ağaçlara zarar veren kişileri belirlemeye çalışacaklarını söylediler.

Dehşet gecesinden geriye bunlar kaldıBüyükşehir Belediyesi’nin diktiği ağaçları kesen, açmış çiçekleri yerlere atıp oturma banklarını kıran meçhul kişiler Başan Sokak’ta Tekel Bayii işleten 62 yaşındaki Mesut Egecisoy’a ait park halindeki 26 RE 781 pakalı otomobilin sağ arka lastiği ile Yalbı Sokak’taki bir bisikletin lastiğini de keserek parçaladılar.
Hürriyet - Eyüp Kelebek

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

İnşaat malzemelerinin uygulama teknikleri, özellikleri ve yeni malzemeler hakkında görüş alışverişinde bulunabilir, sorunlarınızı ve eleştirilerinizi Malzeme forumuna yazabilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz