reklam

08 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

"Nasıl Yaşıyoruz" Temalı Mimarlık Haftası İngiltere'de Başlıyor

İdeal evi meydana getiren nedir? Boş zamanlarımızı nerelerde geçiririz? Yerel fiziksel çevre yaşamımızı nasıl etkiler? Bundan 10 ya da 20 sene sonra yaşadığımız çevreler nasıl şekillenecek? Mimarlık Haftası, yönelteceği sorularla "Nasıl Yaşıyoruz" (The Way We Live) teması üzerine düşünmeyi teşvik eden bir etkinlikler bütünü olarak 18-27 Haziran 2004 tarihleri arasında Londra'da gerçekleşecek.

Mimarlık Haftası kapsamında 350'nin üstünde etkinlik çeşitli temalar altında yer alacak: Mimarlık ve Sanat, Mimarlık Yapmak, Çocuklar ve Aileler, Eğitim. Bu anlamda Mimarlık Haftası tanınmış mimarların söyleşilerini dinleme, yeni binaları ve sergileri gezme, değişik turlara katılma gibi fırsatlara imkan verecek. Bu seneki etkinlikler kapsamında katılacak ve destek verecek kuruluşlardan bazıları İngiliz Film Enstitüsü, Film, Sanat ve Yaratıcı Teknolojiler (FACT; Film, Art and Creative Technology), Foster and Partners, Tate Britain, Ulusal Tiyatro ve V&A (Victoria and Albert) Müzesi.

"Mimarlık ve Sanat" teması bağlamında V&A Müzesi'nde "Anlam ve Kent III" (Sense and the City III) adıyla gerçekleşecek etkinlik altında "Architours", çeşitli mimarların müzede en sevdikleri sanat eserleri üzerine konuştukları bir toplantı olacak. Bunun dışında Jason Bruges, Lucy Orta ve Lone Twin yine V&A Müzesi'nde izleyicilerle sanatçıları buluşturan çeşitli sanatsal faaliyetlere imza atacaklar. Mimarlık Haftası boyunca V&A'da düzenlenecek galeri turları da bu etkinlikleri zenginleştirecek. Tate Britain'da "Günümüz Bahçe Anlayışının Dönüşümü" (Transformations in the Contemporary Garden) başlıklı bir toplantı düzenlenecek. Ulusal Tiyatro'da ise "Brutalist Güzellik" (Brutalist Beauty) isimli bir tartışma gerçekleştirilecek.

"Mimarlık ve Sanat" teması altında yapılacak diğer etkinlikler Londra Müzesi'nde "Moda ve Mimarlık" (Fashion and Architecture) başlıklı konferans, Camden Sanat Merkezi'nde "Kendin Yap Mimarlığı" (Do It Yourself Architecture), Christopher Heighes ve Ewan Foster'ın düzenlediği "İnanç ve Mimarlık" (Faith and Architecture) adlı enstalasyon çalışması ve Thames Kapısı üzerine düzenlenecek çalışmalar olacak.

"Mimarlık Yapmak" konulu çalışmalar kapsamında RIBA'nın düzenlediği "Mimar Evde" (Architect in the House), katılımcıların belli bir süre zarfında mimarlarla biraraya gelip kendi evleri için tasarım alternatiflerini tartıştıkları bir ortam yaratacak. RIBA'nın düzenlediği bir başka toplantı olan "Daha Yükseğe İnşa Edelim!"de (Let's Build Higher!), mimarlar yüksek yapılaşma üzerine tartışacak. "Evler ve Mülkiyet" (Homes and Property) yine RIBA tarafından gerçekleştirilen bir konuşmalar dizisi olacak. "Açık Uygulama" (Open Practice) kapsamında mimarların ofisleri ziyaretçilere açılacak; isteyenler mimarın nasıl tasarladığını, nerede tasarladığını ve tasarımlarına nelerin etkidiğini deneyimleyebilecek.

Ayrıca ilk Londra Mimarlık Bienali, Mimarlık Haftası'nın bir parçası olarak Clerkenwell'de gerçekleşecek. "Mimarlık Yapmak" başlığında Will Alsop'un "Supercities at Urbis" konferansı, "Ödül Kazanmış Yapılar" (Award Winning Buildings Open), "Yeni Nirengi Noktaları" (New Landmarks) ve "Tasarımla Yönlendirilmiş Yeniden Yapılanma: Uygulanmasını Sağlamak" (Design-Led Regeneration: Making It Work) isimli seminerler de Mimarlık Haftası'na canlı bir tartışma ortamı sunacak.

"Çocuklar ve Aileler" teması altında, yine V&A Müzesi tarafından düzenlenen V&A Aile Mimarlık Haftasonu (V&A Family Architecture Week-end) kapsamında "Mimari Giydirme" (Architectural Attire), "Archi-trails", "Sonlanmayan Çizim" (Neverending Drawing) ve "Mimari Origami" (Architectural Origami) faaliyetleri çocukların mimarlıkla erkenden tanışmasına olanak sağlayacak.

"Eğitim" temasında yer alacak "Öğrenci Tasarımı" (Student Design) adlı yarışma, İngiltere'deki orta okul öğrencilerini tasarım üzerine düşünmeye teşvik edecek. "King's Cross Nasıl Olabilir?" (King's Cross as it might be) isimli çalışmada öğrencilerin King's Cross ile ilgili önerdikleri tasarım, çizim ve yazılardan en iyileri seçilerek sergilenecek. "Geleceğin Kütüphaneleri" (Libraries of the Future) başlıklı atölye çalışmasında ise öğrenciler geleceğin kütüphanesi üzerine önerilerini tasarlayıp sergileyecek.
Arkitera

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz