reklam

10 Haziran 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Autodesk'in inşaat ve arazi yazılımları yenilendi

Autodesk'in yenilenen arazi çözümlerinin temel yazılımı Autodesk Land Desktop 2005 ve daha gelişkin işlevler ile özelleştirilmiş iki ek modülü, Autodesk Civil Design 2005 ve Autodesk Survey 2005, Türkiye'de de satışa çıktı. Autodesk'in Türkiye Dağıtıcısı Sayısal Grafik tarafından satışa sunulan ve AutoCAD 2005 ve Autodesk Map 3D 2005 yazılımlarının tüm özelliklerini içeren bu yazılım ailesi, basit hafriyat hesaplarından, yol, demiryolu, kanal gibi karmaşık projelere kadar tüm arazi çalışmalarında analiz, planlama ve tasarım işlevleriyle güçlü bir çözüm sunuyor.

İnşaat, harita, altyapı, çevre, jeoloji ve maden mühendisleri; mimarlar, şehir plancıları ve topograflar tarafından kullanılan yazılımlar, AutoCAD'den gelen CAD özellikleri ile Autodesk Map'ten gelen GIS fonksiyonlarına arazi çalışmalarına yönelik işlevler ekliyor. Autodesk Land Desktop 2005'in işlevleri arasında; CAD otomasyonu, nokta verisi yönetimi, arazi modeli ve eşyükseklik eğrisi üretimi, kesit işlemleri, hafriyat hesaplamaları,
analizler ve görselleştirme, yol güzergahları ve parsel çizimleri yer alıyor.

Autodesk'in GIS yazılımı Autodesk Map 3D 2005'in tüm özelliklerini de içerdiği için, tasarım aşamasında mühendislerin projeyi çok daha geniş bir perspektifle oluşturabilmelerine olanak tanıyor. Örneğin, yol için yer seçim kararı verecek bir mühendis araziye ait tüm verileri (eğim, jeolojik durum, toprak durumu, mülkiyet gibi) bir arada görüntüleyebiliyor ve analizlerini yapabiliyor.

Autodesk arazi çözümleri, Autodesk Land Desktop'ın yanında Autodesk Civil Design ve Autodesk Survey yazılımlarını da içeriyor. Autodesk Civil Design ve Autodesk Survey gereksinimlere göre eklenerek Autodesk Land Desktop'la beraber çalışıyor.

Kağıttan taranmış çizim ve haritalar, hava fotoğrafları, uydu görüntüleri gibi raster veriler, mühendislik, mimarlık, haritacılık, planlama, GIS, vb. projelerde en çok gereken verilerin başında geliyor. Bu raster veriler Autodesk Land Desktop içerisinde de çalışabilen Autodesk Raster Design 2005 yazılımı ile düzenlenebiliyor, kolay kullanımlı araçlarla vektöre çevrilebiliyor, proje sunumlarını zenginleştirmek için kullanılabiliyor. Sadece gereken kısımlar değiştirilip, raster ve vektör verilerin birlikte çıktısı alınabiliyor.
Arkitera

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Allplan, Archicad, Ideyapı ve diğer bilgisayar destekli tasarım programları ile ilgili tartışmalar ve CAD çalışmalarınız bu forumda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz