reklam

10 Haziran 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Garanti Galeri’de ‘micro-urbanism’

Uluslararası Kentsel Tasarım Grubu Urban Flashes’ın İstanbul’a ilişkin çalışmalarından oluşan ‘Mikro-Kent İstanbul’ başlıklı sergi, Garanti Galeri’de 31 Temmuz’a kadar görülebilir.

Sergi, Urban Flashes’ın, geçtiğimiz yıl Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Kamusal Alanda Kültürel Yamalar’ konulu atölye çalışması kapsamında, İstanbul üzerine geliştirilen ürünlerden oluşuyor.

Urban Flashes, sergi aracılığıyla, İstanbul’un gerçekten yaşayabilmesi için gerekli taktikler hakkındaki mesajlarını kamuoyuna duyurmayı amaçlıyor.

Sergi kapsamında Ti-Nan Chi, Karl-Heinz Klopf, Sohn Joo Minn, Svein Hatly ve grubu, Esra Akcan, Laurent Gutierrez & Valerie Portefaix, Nicholas Boyarsky & Peter Lang, Anna Ferrer, Oda Projesi ve Heterotopya grubunun projeleri yer alıyor.

İstanbul’un çok katmanlı problem alanlarına hem köken hem de disiplin olarak dışarıdan bir bakış getiren sergideki projeler, atölye çalışmasının bilinçli olarak tam çerçevelenmemiş, her tür olanağı ve fikri içermeyi amaçlayan, sınırları esnetmeye çalışan yapısını yansıtıyor.

Mimar ve şehir plancısı Ti-Nan Chi tarafından Taipei’de kurulan Urban Flashes, insan çevrelerini yeniden biçimlendirmek için dünya çapında yeni kentsel stratejiler geliştiren, bünyesinde mimarları, şehir plancılarını, eleştirmenleri ve sanatçıları buluşturan bir ağ.

Grup, modern kentlerin, klasik planlama disiplinlerinin dışında, gündelik yaşamın kendi güçlerinden ve dinamiklerinden yola çıkan mikro ölçekli kentsel taktiklere gereksinim duyduğunu, modern kent yaşamının kolaylaşması için doğru ve küçük müdahalelerin yeterli olduğunu savunuyor.

Urban Flashes; Taipei, Londra, Linz ve İstanbul’dan sonra, dünyanın dört bir yanından katılımcıların yer aldığı atölye çalışmalarının sonuncusunu, Mart 2004’te Norveç’in Bergen kentinde gerçekleştirdi. Yeni Urban Flashes etkinlikleri Alaska, Meksika, Amerika ve Hindistan’da düzenlenecek.
NTVMSNBC

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz