reklam

11 Haziran 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Kale Grubu, ünlü otomobil markası Ferrari’ye robot üretti

Çanakkale Seramik ve Kalebodur şirketlerinin sahibi Kale Grubu, seramik alanından sonra robot sanayiinde de başarılı işlere imza atıyor.

Altınay Robotik şirketini 2001 yılında alarak adını Kale Altınay Robotik Sanayii olarak değiştiren Kale Grubu, dünyanın önde gelen otomobil şirketlerinin üretim bantları için robotlar üretiyor. Genel anlamda sanayi için robotlar üreten Kale Altınay şirketi, İtalya’nın ünlü yarış otomobil markası Ferrari, Renault Megan Toyota Corolla ve Ford Transit için robotlar üretti.

Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Kale Grubu İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Kale Grubu İcra Kurulu Üyesi, Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, grubun seramik dışında sanayi için robotlar ürettiğini söyledi. Zeynep Bodur Okyay, seramik alanında Türkiye’nin lideri olan grubun ileri teknoloji üretiminde de başarı sağlamayı amaçladığını söyledi. Kale Altınay şirketinin robot sanayiinde önemli işlere imza attığını belirten Osman Okyay ise, bu alanda yaptıkları projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Ferrari Grubu’na bağlı Masaratti‘nin İtalya’daki Maravello fabrikasına araba gövdelerini transfer eden “araç gövde transfer sistemi”ni yaptık. Bunu geçen yıl teslim ettik. Renault Megan’ın “arka dingil ve kapı hatları”nı yaptık. Toyota Corolla Verso modelinin “robotlu arka dingil hattı”nı yaptık. Ford Gölcük fabrikasına Transit ticari araç hattının “otomasyon ve gövde transfer sistemleri”ni yaptık. Bu sistem Türkiye’deki en büyük esnek üretim/esnek otomasyon projesidir. Bu şirketimiz çok büyük işlere imza atacaktır. Bu şirketimizi büyüteceğiz. Fabrikayı Gebze’ye taşıyacağız.”

‘Seramik yatırımları sürüyor’
Kale Grubu ana iş kolu seramik alanında da yatırımlarına aralıksız devam ediyor. İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, ince seramik üretimine gireceklerini belirterek, 15 milyon doların üzerinde bir yatırım için karar verdiklerini söyledi. Yatırımlarının yine Çanakkale’nin Çan ilçesindeki diğer tesislerin yanında olacağını ifade eden Zeynep Bodur Okyay, yatırımın temelini temmuz ayında atacaklarını bildirdi. İnşaat sektöründe bir hareketlilik olduğunu belirten Zeynep Bodur Okyay, hareketlilik nedeniyle fabrikaların kapasitelerini artırdığını söyledi. Okyay, “Seramik sektöründe mevsimsel bir hareketlilikle birlikte inşaat sektöründeki hareketlenmenin etkileri görülüyor. Kapasite kullanım oranları son yıllarda yüzde 50 seviyelerine gerilemişti. Şimdi bu rakam yüzde 80’e çıktı.” dedi.
Zaman - İdriz Çokal

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz