reklam

11 Haziran 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Gaziantep’te harçlıklar Zeugma için!

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Okulu öğrencileri, Zeugma Antik Kenti’nden çıkarılan eserlerin sergilenmesi amacıyla kurulması düşünülen Mozaik Müzesi için yardım kampanyası başlatıp, harçlıklarını bağışladılar.

Yıllardır Zeugma’dan çıkarılan eşsiz mozaiklerin sergilenmesi için bir müzenin gerekliliği ve mozaiklerin Gaziantep’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağı şeklinde açıklamalar yapılmasına karşın müze yapımı için somut bir adım atılmadığını belirten öğrenciler, bu amaçla biriktirdikleri harçlıklarını severek vereceklerini söylediler.

Mozaiklerin sergilenmesi ve Gaziantep’in kültürel zenginliklerinin herkes tarafından görülmesi gerektiğini kaydeden öğrenciler, “Biz ilk adımı attığımıza inanıyoruz. Gaziantep’e Mozaik Müzesi yaptırılması için herkesi duyarlı olmaya ve kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz” dediler.

GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş ise yaptığı açıklamada, “Biz Gaziantep ve yöresinde çıkan bu mozaiklerin Gaziantep’te sergilenmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bu mozaiklerin Gaziantep’te yaptırılacak bir mozaik müzesinde sergilenmesini istiyoruz” dedi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer de öğrencilerinin başlattığı kampanya karşısında duygulandığını ve kampanyaya Gaziantep’teki her kesimin destek olması gerektiğini kaydetti.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ise öğrencilerin bu girişiminin aslında birçok kişiye de örnek olması gerektiğini belirterek, öğrencilerin sergiledikleri bu “anlamlı” davranışı desteklediklerini bildirdi.
NTVMSNBC

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlar, peyzaj mimarları, şehir plancıları, iç mimarlar meslekleri ile ilgili genel konuları bu bölümde tartışabilirler.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz