reklam

12 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Başkasının borcu evlerinden edecek

Kooperatifler Birliği, 118 kooperatifli arsanın altyapı borcunu ödemeyince müteahhit dava açtı. Borcunu tamamen ödemesine rağmen icralık olan 300 aile evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı

Esenkent Boğazköy Konut Yapı Kooperatifleri Birliği, üzerinde 118 kooperatif bulunan arsanın altyapısını yapan müteahhite borcunu ödemeyince olay mahkemeye taşındı. Mahkeme, iki adanın satılmasına karar verdi. Yaklaşık 20 aydır kendisine ödeme yapılmayan müteahhit Aydın Üstündağ, icraya başvurdu. Sözleşmede kendisine teminat gösterilen üzerinde 8 kooperatif bulunan iki adanın satışı yönünde karar aldırdı. Müteahhit alacağı yaklaşık 2.5 trilyon. 14 Haziran'da üzerindeki binalarla birlikte satışa çıkan arazinin toplam değeri ise yaklaşık 13.5 trilyon lira.

Satışa çıkarılan arsa üzerinde evleri bulunanların ise borçlarını ödemelerine rağmen elleri kolları bağlı. Tüm yükümlülüklerini yerine getiren 300 aile Kooperatifler Birliği'nin ihmalkarlığının kurbanı olmak üzere. Mağdur aileler, borcunu ödemeyen üyelerle ilgili önlem almayan Kooperatifler Birliği'ni sorumlu buluyor. Arsadaki adalar parsellere bölünmediği için itiraz hakları bulunmuyor. Tek umutları, satış işlemi gerçekleşene kadar müteahhit ile Esenkent Boğazköy Konut Yapı Kooperatifleri Birliği'nin anlaşmaya varması.

Tahsilat yapamadık
Esenkent Boğazköy Konut Yapı Kooperatifleri Birliği, aralarında borcu 20-30 bin dolara varan üyeler yüzünden müteahhite ödeme yapamadıklarını öne sürüyor.

Yetkililer, Müteahhit Aydın Üstündağ'a olan 2.5 trilyon liralık borçlarını ödeyemedikleri için borçlu üyelere uyarıda bulunduklarını ancak yeterli tahsilatı yapamadıklarını açıkladı. Esenkent Boğazköy Konut Yapı Kooperatifleri Birliği Avukatı Ali Ekber Engin de, borçlu üyeler ödemelerini ayın 14'üne kadar yaparsa borcumuzu öderiz' dedi.

Müteahhit: Alacaklıyım
Müteahhit Aydın Üstündağ ise yaptığı altyapı işleri için Boğazköy Konut Yapı Kooperatifleri Birliği'nin yirmi aydır tek kuruş para ödemediğinden dert yandı. Bütün ısrarlarına rağmen 2.5 trilyonunu tahsil edemediğini öne süren Üstündağ, 'Yönetim, hakedişlerimizi onaylamasına rağmen, başka müteahhitlere ödemeler yaptı. Bize bir kuruş vermedi. Ben de, icra takibi başlattım. Kimi kooperatiflerin borcu olmadığı halde, bu icrada satılacağı söyleniyor. Bu doğru olabilir. Parselleme çalışması olmadığı için, doğal olarak o adadaki bütün kooperatiflere bağlı yerler satılacak' dedi.

Borçsuz olanlar haklarını alabilir
Satış işleminin doğal olduğunu söyleyen Avukat Salih Çohaz, ancak borçsuz olan üyelerin evlerini kurtarabileceğini belirtti. Çohaz, şu bilgileri verdi: 'Borçlu olmayan üyelere hacizden dolayı satış bilgilerinin gönderilmesi gibi bir sorumluluk yok. Sadece borçlulara ödeme yapmaları için yazı gönderilir. O kişilerin hiç haberleri bile olmadan satışlar gerçekleşebilirdi. Ada üzerinde bulunan birden fazla kooperatif varsa ve borçları yoksa satışa itiraz edilebilir. İtiraz için kooperatif evlerinin bitirilmiş, sahiplerinin belirlenmiş olması gerekir. Şu anda evlerinin tapusuna sahip olmasalar da, orasının malikiymiş gibi ellerindeki aidat ödemeleri ve kooperatif kayıtlarına göre hukuken değerlendirilebilirler.'
Akşam

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sadece yazmak istediğinizde, ilgili ya da ilgisiz her konuda Kahve Molası forumuna yazabilirsiniz...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz