reklam

12 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yayalara öncelik

İzmir Büyükşehir Belediyesi yayaların günlük yaşamını kolaylaştırmak, yaya güvenliğini arttırmak, yayalara kaliteli bir ortam yaratmak amacıyla ilke kararları aldı. Dün ilçe belediye başkanlarının da katılımıyla toplanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, “Ulaşım Altyapısı ve Tesislerinin Düzenlenmesi ve İşletilmesine Yönelik İlke Kararları”nı hayata geçirdi.

Çalışma kapsamında ilçe belediyeleri ile ortaklaşa şehir içerisinde yaya trafiği yoğun olan alanlar belirlenecek, bu alanların kimlerin sorumluluğunda olduğu ortaya çıkarılacak.

Ayrıca ilçe belediyelerden bir yaya yolu oluşturulması projesi gündeme geldiğinde bu ilke kararlarına uygun olarak hareket edilecek.

Bu ilke kararları mevcut imar planında yala yolu olarak işli olup fiilen trafiğe açık yolların, imar planlarında yaya yolu olarak belirlenmeyen alanların hangi yöntem ve kurallarla yayalaştırılabileceği, yaya yollarının trafiğe kapalı olduğu zamanlarda zorunlu olarak hangi taşıtlara açık olduğunun ve bu araçların yaya alanındaki hareket biçimlerini, kurullara uymayan araçlara uygulanacak cezai işlemler ile araçların hangi kurumlarca çekileceği, yaya yollarının bakım, onarım, trafiğe açma ve kapama sorumluluklarının hangi kurumlara ait olduğu, yükleme – boşaltma işlemleri ve araçların yaya bölgesi içindeki davranış kuralları, engellilerin giriş koşulları, bisiklet alanı kuralları, yaya alanı içindeki inşaat yapma kuralları ile inşaata ait araçların hal ve hareketlerini, çöplerin toplanma koşullarını, yala bölgesine ilan ve reklam asma koşulları, yaya bölgesi içindeki sergi, satış üniteleri, seyyar satıcılar ile ilgili kuralları kapsıyor.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi ayrıca jeolojik açıdan sakınca yaratan Ballıkuyu Hacı Ali Efendi Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını ve 1. Kordon’un Pier önü ile Cumhuriyet Meydanı arasında kalan kısmının tek yönlü düzenlenmesi kararını da aldı.
Buna göre Konak Pier ile Gazi Bulvarı arası Konak Pier’e doğru tek yön, Gazi Bulvarı ile Cumhuriyet Meydanı arası Gazi Bulvarı’ndan itibaren Cumhuriyet Meydanı’na doğru tek yön olacak.

UKOME ayrıca deniz taşımacılığında yaz dönemi zaman tarifesini düzenledi. Buna göre Karşıyaka Bayraklı hattı, Güzelbahçe – Konak hattı seferden kaldırıldı.
Bostanlı – Konak arası sefer yapan vapurların sefer aralığı 09.00 ile 16.30 saatleri arasında 30 dakika Karşıyaka – Konak hattının Pazar günleri sefer aralığı 07.00 ile 11.00 arası 30 dakika olarak belirlendi. Göztepe – Konak hattının ise cumartesi günleri seferleri kaldırıldı. Bu hattın sabah 11.00 seferi iptal edildi. Araba vapurunda Üçkuyular’dan Bostanlı’ya 00.10 seferi, Bostanlı –Üçkuyular arası 06.50 seferi kaldırıldı.

Yaklaşan turizm mevsimi nedeniyle kente gelen turist otobüsleri için Konak Vapur İskelesi yanındaki alan belirlendi.
Turist getiren otobüsler buraya yanaşacak, Vilayetçe belirlenen taksiler ise sadece Çarşamba günleri bu alanı kullanabilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz