reklam

14 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Dev proje

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sokak çocuklarına yönelik bir rehabilitasyon merkezi kurulacağını bildirdi. Merkez için teklif edilen Bağcılar’daki 16 bin metrekarelik alanda incelemelerde bulunan Topbaş, İlçe Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’tan arsaya ilişkin bilgi aldı.

Topbaş, burada yaptığı açıklamada, sokak çocuklarını İstanbul için çok büyük bir sosyal yara ve problem olarak gördüklerini belirterek, ‘’bu sosyal yaranın tedavisi’’ amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Yer ve çevre aranıyor
Bu kapsamda ‘’Sokak Çocukları Rehabilitasyon Merkezi’’ yapma projeleri bulunduğunu ve nereye inşa edileceği konusunda araştırmaları sürerken Bağcılar Belediye Başkanı Kıyıklık’ın arsa teklifinde bulunduğunu anlatan Topbaş, ‘’Biz de bunu değerlendireceğiz. Uzman kişileri de getirip arsayı göstereceğiz. Yer ve çevre olarak bu işe uygun olup olmadığına bakacağız. Bu işe start veriyoruz. Bir an önce bu konuda gereken yatırımı yapacağız’’ dedi.

Kadir Topbaş, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte projeyi başlatacaklarını belirterek, şunları söyledi: ‘’Merkezde, farklı kategoride sıkıntısı olan çocuklar barınacak. İlk etapta madde bağımlısı olan çocukların tedavisi yapılacak. Ardından, çocukların meslek edinmeleri ve iş imkanları sağlanması suretiyle topluma yeniden adaptasyonu sağlanacak. Bu, çok ciddi bir proje. Bütün bu çalışmalar bilim adamlarıyla birlikte yürütülecek.’’

Özürlülere kampüs de yolda
Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İSTOÇ’un karşısında yer alan 16 bin metrekarelik bu arsanın çok büyük bir alan olduğunu vurgulayarak, ‘’Sokak Çocukları Rehabilitasyon Merkezi’’nin de idari birimler ile tedavi ve meslek edindirme kurslarının yer alacağı 3 ayrı ünite şeklinde inşa edilebileceğini kaydetti. Özürlülerle ilgili bir yerleşke projesi bulunduğunu da açıklayan Topbaş, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya’nın yerleşke için ilçede yer teklif ettiğini ve bir tane de Avrupa Yakası’nda yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Türkiye

 

 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz