reklam

17 Haziran 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

İzocam IV. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması Sonuçlandı

İzocam'ın, makine ve inşaat mühendisliği ile mimarlık fakültesi öğrencilerine yalıtım sektörünü tanıtmak ve bu alanda uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği "İzocam Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması" sonuçlandı. Yarışmada Kocaeli Üniversitesi birinci, Atatürk Üniversitesi ikinci, Sakarya Üniversitesi üçüncü oldu.

Mineral Yünlerle Yalıtım konusunda hazırladıkları projeleriyle Atatürk Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi final etabında yarışmaya hak kazandı. Final aşamasında birincilik için yarışan ekipler öncelikle jüri önünde projelerini sundu. Ardından gerçekleştirilen sözlü yarışma etabı ile yarışmada dereceye girenler belirlendi. Yarışmada birinci olan Kocaeli Üniversite ekibi ve sorumlu öğretim üyesi birer dizüstü bilgisayar sahibi olurken, ikinci ve üçüncü olan ekipler ise para ödülüne hak kazandı.

İzocam Genel Müdürü Arif Nuri Bulut, final toplantısında yaptığı açıklamada geleceğin mimar ve mühendislerini, doğru yalıtım ürünlerini kullanmaları konusunda bilinçlendirmeyi sosyal bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti. Bu sene yarışma konusunu belirlerken ısı yalıtımının yanı sıra ses ve yangın yalıtımına da dikkat çektiklerini belirten Bulut; daha sağlıklı, konforlu ve emniyetli bir yaşam için ses ve yangın yalıtımında mineral yünlerle yalıtımın önemini aktardı.

Yarışma süreci....
Yalıtım uzmanlarından ve akademisyenlerden oluşan yarışma jürisi tarafından bir mimari proje seçilerek, yarışmaya katılacaklarını bildiren üniversite ekiplerine gönderildi. Öğrencilerden bu proje ile ilgili yalıtım ve tesisat hesaplarını TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Yönetmeliği ve Standardı ile TS 2164 Kalorifer Tesisatı Projelendirme Kuralları Standardı'na göre yapmaları istendi. Tüm projelerde ayrıca, 'Gürültü Kontrol Yönetmeliği'ne ve 'Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik'e uygunluk ile bu detayların geliştirilmesi koşulu arandı.

Yalıtım uzmanları, akademisyenler ve kamu görevlilerinden oluşan jüri, üniversitelerden gelen projeleri büyük bir titizlikle inceleyerek finale kalmaya hak kazanan ekipleri belirledi. 14 üniversite arasından finale kalan altı üniversite, sözlü final etabı için İzocam tarafından İstanbul'da ağırlandı.
Arkitera

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi Yarışmalar forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz