reklam

19 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Yolda Uzlaşma Çağrısı

Türkiye’nin asfalt yapımının önde gelen isimlerinden birisi olan İSFALT (İstanbul Asfalt Fabrikaları)’nın Genel Müdürü Süreyya Polat, son zamanlarda yol yapımında beton kullanılmasının gündeme gelmesiyle başlayan tartışmalar çerçevesinde yeniliklerin denenmesinde fayda olduğunu söyledi. Polat, yol yapımında hangi modelin daha iyi olacağının bilimsel bir çerçevede ele alınması gerektiğini ifade ederek “Biz bundan yanayız. Bu konuyla ilgili bilim adamları, asfalt ve beton firma temsilcileri biraraya gelmeli. Asfalt ve beton yolun artı ve eksileri ortaya konulmalı. Milli menfaatlerimize hangisi uyuyorsa o kullanılmalı. Devletin de bu konuda araştırma yapması lazım ve hangisi uygunsa onu uygulamaya koymalı. Bunun için bu konuyla ilgili bir konferans düzenlemeyi düşünüyoruz. Bize göre bu konuda en uygun olanı özellikle trafiğin yoğun olduğu şehirlerarası yollarda yolun altının betondan üstünün asfalttan yapılması” dedi.

Beton sıfır hata ister
Beton yol yapımının çok hassas bir iş olduğunu ifade eden Polat “beton yolun yapımı malzeme eksikliği ve işçi hatasını kaldırmaz. Çünkü yapılan bu hata çok pahalıya patlar. Beton yol döküldükten sonra ortaya çıkacak tamirat ve tadilat işi uzun zamana malolur. Asfalt yolda durum böyle değil. Türkiye’de bir çok alanda olduğu gibi yol yapımında da standartlara uyulmadığı oluyor. Diğer yandan Türkiye’de alt yapı ve şehirleşme oturmuş değil. Her an yeni yerleşim yerleri ilave oluyor veya kanalizasyon, telefon gibi sebeplerden asfaltlar kazılıyor ve yeniden yapılıyor. Türkiye’nin bu konuda altyapısı tam oturmuş değil. Beton yol için altyapının eksiksiz olması çok önemli. Bu tür sebeplerden dolayı şehiriçinde asfalt yolun daha çok tercih edilmesi gerekir. Trafik yükünün yoğun olduğu yerlerde özellikle şehirlerarası yollarda beton yollar tercih edilebilir. Yalnız beton yolun zemininde oluşacak derz ve esnek olmama gibi dezavantajlar yolun üstüne asfalt dökülmesiyle ortadan kaldırılmalı.” dedi. Polat, beton yolun maliyetinin asfalt yola göre yüzde 10 daha pahalı olduğunu ifade ederek beton yolun iyi yapıldığı zaman asfalt yola göre biraz daha dayanıklı olduğunu söyledi.

Beton yol daha dayanıklı fakat...
İSFALT Genel Müdürü Süreyya Polat, beton yollarla bu alanda petrol ithalatının önüne geçileceği düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayarak “biz zaten ham petrol ithal ediyoruz. Bu petrolün benzine dönüştürülmesi sırasında ortaya çıkan malzeme asfaltta kullanılıyor. Bütün yollar beton yapılsa bile biz aynı oranda petrol ithal edeceğiz.” dedi. Polat, deprem ülkesi olan ülkemizde de beton yolların asfalt yola göre biraz daha dayanıklı olmasına rağmen ortaya çıkacak hasarların daha ciddi olacağını söyledi.
Türkiye

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz