reklam

21 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

En Eğlenceli Sokak

Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı 1 Temmuz'da açılıyor. Etkinlikler 4 gün 4 gece İstanbulluları coşturacak.

29 Bina 43 İşletme
Aylardan beri konuşulan Fransız Sokağı nihayet tamamlandı ve 1 Temmuz'da kapılarını İstanbullulara açmaya hazırlanıyor. Sokak, Galatasaray Lisesi'nin arkasında bulunan Cezayir Sokak ile Hayriye Çıkmazı'ndaki 29 bina ve 43 işletmeden oluşuyor. Dört gün sürecek açılışa tüm İstanbullular davetli. Etkinlikler arasında konserler, resitaller, sergiler, dans gösterileri, animasyonlar ve defileler var.

Burada Uyku Yok
Fransız Sokağı'nda hayat sabah 09.00'da başlayacak ve sabaha karşı 03.00'a kadar sürecek. Sokaktaki mekanlarda Fransız temalı kafe, restoran, bar, şarap evi, peynirci, krepçi, çikolatacı, pastane, şarküteri, butik, parfümeri, çiçekçi gibi işletmeler var. Ayrıca bu sokakta resim galerisi ve sanat meydanı da yer alacak.

Fransız Sokağı'na Görkemli Açılış
Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı projesi 1 Temmuz'da hayata geçiyor. Kafeden çiçekçiye kadar 43 işletmenin bulunduğu sokağın açılışı dört gün dört gece sürecek. İstanbulluların merakla beklediği Fransız Sokağı 1 Temmuz'da açılıyor. Galatasaray Lisesi'nin arkasında bulunan Cezayir Sokak ile Hayriye Çıkmazı'ndaki 29 binada 43 işletmeden oluşan Fransız Sokağı için, dört gün dört gece sürecek bir açılış programı hazırlandı. Konserler, resitaller, sergiler, dans gösterileri, animasyonlar, sergiler ve defilelerin yer aldığı etkinlikler tüm İstanbullulara açık olacak. Eğlenceler sabah saatlerinde başlayıp gece yarılarına kadar sürecek. Açılışa çok az bir süre kala yüzlerce mimar, dekoratör ve işçinin harıl harıl çalıştığı Fransız Sokağı'nda projeyi hayata geçiren Afitaş Yapım Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atalay Taşdiken'le açılışın ayrıntılarını konuştuk. Sokağın ruhuna uygun bir açılış programı hazırladıklarını söyleyen Taşdiken açılışla ilgili şu bilgileri verdi: "Açılışın müzik kısmında, piyano resitali, caz ve opera sanatçılarının konserleri olacak. Resital ve konserler 16.00'da teraslarda başlayacak ve gece sokakta devam edecek. Modern, tango ve latin dans grupları gece sokakta dans gösterileri yapacak. Ayrıca gece ışık ve ses gösterileri ile ateş dansı gösterisi olacak. Sokaklarda resim ve heykeller sergilenecek. Sokak ressamları resim yapacak. Aileleriyle sokağa gelen çocuklar için de başta kukla gösterisi olmak üzere birçok animasyon hazırlandı. Açılış etkinliklerinin son günü olan 4 Temmuz'da da sokakta Cemil İpekçi'nin şapka defilesi olacak." Fransız Sokağı'nda hayat sabah 09.00'- da mekanların kapılarını açmasıyla başlayıp sabaha karşı 03.00'e kadar devam edecek. Fransız temalı kafe, restoran, bar, şarap evi, peynirci, krepçi, çikolatacı, pastane, şarküteri, butik, parfümeri, çiçekçi, tütüncü gibi işletmelerin yanı sıra, kültür okulu, resim galerisi ve sanat meydanı gibi mekanların da bulunduğu sokak, İstanbullular kadar yabancı turistleri ağırlayacak.

Sokakta Kahvaltı Keyfi
Son hazırlıklarını yapan işletmeciler heyecanla açılış gününü bekliyor. Mekanında son rötuşları yapan işletmecilerden biri de Nazlı İlter. Sokağın iddialı mekanlarından biri olan "Point Virgule" adı kafenin işletmecisi olan Nazlı İlter, çok özel bir mönü hazırladığını söylüyor. Point Virgule'ün sabah 10.00 ile gece 02.00 arasında hizmet vereceğini dile getiren İlter, "Sokakta da masalarımız olacak. Sabahları Türk ve Fransız kahvaltısı vereceğiz. Öğle ve akşam yemekleri için Fransız mutfağından oluşan çok ididialı bir mönü hazırladık" diyor.
Sabah

 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sadece yazmak istediğinizde, ilgili ya da ilgisiz her konuda Kahve Molası forumuna yazabilirsiniz...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz