reklam

22 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Topbaş, Nato Zirvesi hazırlıklarını açıkladı

Başkan Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, 27-29 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek olan NATO Zirvesi için yapılan hazırlıkları anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nde düzenlenen basın toplantısında 27-29 Haziran tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek NATO Zirvesi için yapılan hazırlıkları anlattı. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ramazan Evren, Genel Sekreter Yardımcısı ve AKOM Başkanı Mesut Pektaş ile Büyükşehir Belediyesi'nin diğer ilgili bürokratları da hazır bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü ile NATO Zirvesi'nin sorunsuz geçmesi, İstanbulluların sıkıntı yaşamaması için koordinasyon içinde çalıştığını belirten Başkan Topbaş, şu açıklamalarda bulundu.

"İstanbul bugüne kadar gerçekleşen en büyük uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor. Zirve nedeniyle bazı yolların kapalı olması nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanabilir. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sıkıntıların en aza indirilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bugüne kadar İstanbul'a 9 binin üzerinde ağaç, 52 bin gül, 240 bin mevsimlik çiçek, 72 bin çalı diktik. 500 bin metrekare yeni çim alanı oluşturduk, yaklaşık 39 bin ton asfalt döktük, 137 ton boya kullanarak 65 bin metrekare çizgi çizdik, 42 bin metrekare köprü-alt-üst geçit ile 34 bin 500 metrekare bordür boyadık ve 14 bin metre bordür yaptık. Talimhane bölgesini de 30 gün gibi kısa bir zamanda yayalaştırarak, zirveye hazırladık. Bütün bu çalışmalar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 25 trilyon liraya maloldu."

Metro yerine ek otobüs seferleri...
Vatandaşlardan zirvenin yapılacağı vadiye açılan yolları mümkün olduğunca kullanmamalarını isteyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, zirve boyunca Taksim-Mecidiyeköy arasında hizmet veremeyecek olan İstanbul Metrosu'nun yerine ek otobüs seferleri düzenleyeceklerini söyledi. Deniz yolunda da Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerinin çalışmayacağını hatırlatan Başkan Mimar Topbaş, Kabataş'dan feribot ve deniz otobüsü seferlerinin normal şekilde devam edeceğini kaydetti.

İstanbullulardan 'Hoşgörü' bekliyoruz...
Başkan Kadir Topbaş, NATO Zirvesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını ifade ederek, zirve nedeniyle yaşanan sıkıntıların en yakın zamandan katma değer olarak İstanbul'a geri döneceğini söyledi. İstanbullulardan bazı yolların trafiğe kapalı olması nedeniyle 'anlayış' beklediklerini dile getiren Mimar Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

"İnanıyorum ki, tüm İstanbullular bize destek verecek ve birlikte şehrimizi bize yakışır şekilde tanıtacağız. Tabii ki 2 gün boyunca bazı sıkıntılar yaşayacağız. Ancak vatandaşlarımızın desteğiyle başarılı bir zirve geçireceğimizi umut ediyorum ve vatandaşlarımızdan hoşgörü, sabır bekliyoruz. Zirve boyunca İstanbul bütün dünyaya tanıtılacak. Dünyanın kalbi 2 gün ve 24 saat boyunca İstanbul'da atacak. Burada alınan kararlar NATO'nun İstanbul girişimi olarak bütün dünya medyasında yer alacak. Bu arada medyamıza da İstanbul'un tanıtımında, zirvede yaşanacak sıkıntıların abartılmaması konusunda çok büyük görevler düştüğünü düşünüyorum. Artık dünyada şehirler yarışıyor. NATO Zirvesi'nin şehrimize çok önemli katma değeri olacaktır. Bakınız İstanbul'a gelen turist sayısı son 5 ayda yüzde 50 oranında arttı. İstanbul'a nüfusu kadar turist çekebilirsek, bu sadece İstanbul için değil bütün Türkiye için çok önemli bir gelir kaynağı olacaktır."
İBB

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz