reklam

23 Haziran 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Yeşil alan vurgunu

Tarım İl Müdürlüğü'ne ait, Kadıköy'deki yeşil alan, AKP hükümeti tarafından konut yapımı için satışa çıkarılıyor. 20 dönümlük araziyi, daha önce de 4 bin tonluk mısır ithalatı ile gündeme gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 'ın oğlu Abdullah Unakıtan 'ın otel yapmak için alacağı öne sürülüyor.

Kadıköy'ün en popüler mekânı olan Bağdat Caddesi üzerinde bulunan alan, kat karşılığı özelleştiriliyor. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından verilen ilanla satışı gerçekleşecek arazi, hükümetin ''Hazine'ye ait bina, arsa ve araziler, özel sektöre kat karşılığı verilerek ekonomiye kazandırma politikasıyla'' yok edilecek. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk , arazinin Kadıköylülerin ortak nefes alma mekânı olduğunu ifade ederek ''Bu bir cinayet olur. Satışa izin vermeyeceğiz'' dedi. Kendilerine şu anda herhangi bir resmi yazının gelmediğini, uygulamanın gerçekleşmesiyle dava açacaklarını dile getiren Öztürk şöyle konuştu: ''Kent planı, oraya yapılacak konutları kaldırmaz. Bize gelen duyumlara göre satışla ilgili Özelleştirme Yüksek Kurulu'na ilan verilmiş. Kat karşılığı ihale edilecek.''

'Tüccar zihniyeti'
CHP Kadıköy İlçe Başkanı Türer Ercan ise aynı arazinin daha önceki yıllarda da satılmak istendiğini anımsatarak ''Kadıköy halkının tamamı bu özelleştirmeye karşı'' dedi. Araziyi Abdullah Unakıtan'ın alacağının söylendiğini kaydeden Ercan, ''Sermaye sahiplerinin yıllardır buraya otel yapma projelerinin olduğunu biliyoruz'' diye konuştu. Buradan sonra Göztepe'deki Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne ait yeşil alanın talan edileceğini ifade eden Ercan, şöyle devam etti: ''AKP ülkeyi tüccar devlet mantığı ile idare ediyor. Kâr edebilecekleri yerleri satıyorlar. Kadıköy, arsa fiyatlarının en yüksek olduğu yer şu anda. Bu mekânı da kendi yandaşlarına peşkeş çekecekler.'' Satışı gerçekleştirilen arazilerin imarlarının belediyelerin yetkilerinden çıkarılarak İmar ve İskân Bakanlığı'na devredildiklerini de dile getiren Ercan, AKP Kadıköy İlçe Örgütü'nün söylentilerle ilgili hiçbir görüş bildirmediğini de söyledi.

Maliye Bakanlığı'nın Hazine'ye ait arsa ve arazileri özel sektöre kat karşılığı vererek ekonomiye kazandırmayı plandığı alanlar arasında Kartal'daki Set Çimento arazisi de bulunuyor.
Cumhuriyet - Hilal Köse

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz