reklam

24 Haziran 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

İETT'ye zirve için zorunlu güzergâh

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, NATO zirvesi nedeniyle 27-28-29 Haziran tarihlerinde İETT ve Özel Halk Otobüsleri güzergâhında düzenlemeler yaptı

NATO zirvesi nedeniyle İETT ve Özel Halk Otobüsleri güzergâhlarında, 27-28-29 Haziran tarihlerinde bazı düzenlemeler yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre toplu taşıma araçlarında NATO düzenlemesi şöyle:

Güzergâh değişiklikleri
Yeşilköy'den itibaren Sahil Yolu, Sirkeci-Eminönü güzergâhı kapatılacağından bu güzergâhı kullanan otobüsler Ataköy 5. Kısım'dan hareketle Bakırköy-E-5 Karayolu-Topkapı-Millet Caddesi-Aksaray-Unkapanı güzergâhıyla Eminönü'ne varacak.

Ortaköy-Beşiktaş-Dolmabahçe- Kabataş-Karaköy ve Taksim güzergâhı kapalı olacağından; Boğaz istikametinden gelip bu güzergâhı kullanan otobüsler Ortaköy'e kadar çalışacak.

Zincirlikuyu-Barbaros Bulvarı-Beşiktaş-İnönü Caddesi ve Taksim güzergâhı kapalı olacağından; bu güzergâhı kullanan otobüsler Zincirlikuyu-Mecidiyeköy-Şişli güzergâhında çalıştırılacak.

Osmanbey-Harbiye-Cumhuriyet Caddesi-Taksim güzergâhı kapalı olacağından; bu güzergâhı kullanan otobüsler, Çağlayan-Piyalepaşa Bulvarı-Kasımpaşa güzergâhı ile Eminönü- Beyazıt ve Yenikapı'ya çalıştırılacak.

Taksim Meydanı'nın kapalı olması nedeniyle, Unkapanı yolu ile Taksim'e gelen otobüsler, Eminönü güzergâhından ring usulü çalıştırılacak.

Zirve vadisi içerisinde çalışan hatlardaki otobüsler çalıştırılmayacak ve diğer hatlara takviye edilecek.

Açıklamada ayrıca, Taksim-4. Levent hattında hizmet veren metroda, zirve süresince Taksim-Şişli arasında sefer yapılmayacağı, bununla birlikte Şişli-4. Levent arasında ve diğer hatlarda ise normal seferlerin devam edeceği belirtildi.

İDO'da durum
Zirve nedeniyle alınan sıkı güvenlik önlemlerinin kapsama alanına giren İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı feribot seferlerinde değişiklik yapılmayacağı, ancak sahil yolunun araç trafiğine kapatılmasından dolayı feribot seferlerinin araçsız olarak gerçekleştirileceği bildirildi. Yaya yolcular için deniz otobüsü seferlerinin de yapılacağı ifade edilen açıklamada, zirve tarihinde gerçekleşecek Boğaz seferlerinde deniz otobüslerinin Beşiktaş İskelesi'ne uğramayacağı kaydedildi.
Radikal

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Mimarlık ve tasarım dünyası ile ilgili genel tartışma konuları Mimarlık forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz