reklam

28 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Aliağa sahili temizlendi

Kaymakamlığın öncülüğünde başlatılan çalışmalara Aliağa Belediyesi büyük katkı sağladı ve geminin bıraktığı sintine ile kirlenen bölge temizlendi.

Aliağa'da geçtiğimiz günlerde denizde ve plajlar bölgesinde yaşanan kirlilik Kaymakamlık ve belediyenin başlattığı seferberlikle iki gün içinde ortadan kaldırıldı.Kaymakam Bulgurlu ve Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın birlikte yaptığı çalışmalarla kirlilik iki gün içinde tamamen ortadan kaldırıldı. Plajlardan çekinmeden denize girilebilecek Kaymakam E. Osman Bulgurlu, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

Her şey eskisi gibi
"Turizm mevsimi olması nedeniyle sıcaktan bunalan insanlarımızın denize girmeleri, sahilde güneşlenmeleri ve kirliliğinin sahil şeridindeki tesislere ve esnafımıza zarar vermesini istemediğimiz için belediye başkanımızla görüştük. Büyük bir seferberlik başlattık. 2 gün gibi kısa bir sürede plajlar bölgesinde gerekli temizlik ve kontroller yapıldı. Artık masmavi bir deniz ve pırıl pırıl bir sahilimiz oldu. İnsanlarımız artık gönül rahatlılığı içinde denize giriyor ve güneşleniyorlar" dedi.

Belediye çalıştı
Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, "Aliağa'da uzun zamandır böyle bir kirlilik yaşanmıyordu. Fakat bu olan olayda Aliağa'dan kaynaklanmadığını biliyoruz. Çünkü ilçede kaynağı bulunamadı. Açıktan transit geçiş yapan bir geminin bırakmış olduğu sintinenin rüzgarın etkisi ile sahile vurması sonucu oluşmuş bir kirlilik. Biz belediye olarak 2 gün boyunca tüm ekiplerimizi seferber ettik. Kirliliği giderdik" dedi.

Yapılan çalışmaların sadece bu temizliklerle kalmayacağını belirten Başkan Kaya, "Hafta içinde gün aşırı deniz ve kıyı kontrolleri yapılacak. Deniz yüzeyinde kalmış sintine atığı varsa yine kıyı ya vuracak. Düşüncesi ile hareket edilecek. Ve bunlarda hemen temizlenecek. Aliağa sanayi ve çevrenin bir arada bulunduğu bir ilçe ondan dolayı biz sahillerimize önem veriyoruz. Ama yine söylüyorum. Üzücü bir olay tekrarlanmamasını umut ediyoruz" dedi.

İlçedeki tesisler çevre dostu
Aliağa sahillerinde yaşanan çevre kirliliğinin ilçede bulunan İzmir Rafinerisi, gemi söküm tesisleri ve limanlardan kaynaklanmadığını ifade eden Kaymakam Bulgurlu, "Kirliliğe açık denizden transit geçmekte olan ve tespit edilemeyen bir tanker petrol türevi atık bırakarak neden oldu. Bu konuda alacağımız ek önlemler artık denizimizi ve çevreyi kirlenmekten koruyacak" dedi.

"Mavi bayrağa aday olacağız"
Başkan Kaya, "Önümüzdeki sene yapacağımız değişiklikler ve düzenlemeler ile sahillerimizin "mavi bayrağa" aday olacak niteliğe gelmesini arzuluyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımızı o yönde yapacağız. Buradan halkımıza ve bölgedeki insanlarımıza sesleniyorum. Aliağa'mızın denizi şu an temiz, kıyıları da temiz istedikleri şekilde gelip denize girerler ve güneşlenmeğe devam ederler" dedi.
Yeni Asır - Erdal Çarboğa

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Şantiye forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz