reklam

28 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Dizayn Grup, Anadolu’ya 10 "lokal fabrika" kuracak

Anadolu’nun kalkınmasına model oluşturacak yeni bir projeye imza atan Dizayn Grup, bu yıl Anadolu’nun farklı illerinde, o ilin başarılı girişimcilerinden biriyle ortaklaşa 10 fabrika kuracak. Proje ile nakliye giderlerinin de yüzde 15 oranında azaltılması hedefleniyor.

Plastik boru ve fittings üretimi yapan Dizayn Grup, Anadolu’nun kalkınmasına model oluşturacak yeni bir projeye imza attı. “Lokal Fabrika” adını verdiği proje kapsamında yıl sonuna kadar Anadolu’nun farklı illerinde 10 fabrika kurmayı planlayan Dizayn Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, projenin startını Mersin’den verdi. Fabrikanın açılışında konuşan Mirmahmutoğulları, açacakları fabrikalarda Dizayn Grup’un geliştirdiği dünyadaki en son teknolojiyi kullanacaklarını belirterek, “Teknoloji ile birlikte bizim değerlerimize dikkat eden partnerlerimizle Anadolu’da ortaya çıkacak olan yeni bir kalkınmanın temellerini atmaya çalışıyoruz.” dedi. Gaziantep ve Çorum’daki fabrikalarının da deneme üretimine başladığını kaydeden Mirmahmutoğulları, eylül sonunda Mardin, ekim ayı içerisinde de Sivas fabrikasının üretime başlayacağını; yıl sonuna kadar da sırasıyla İzmir, Ordu, Van, Antalya ve Erzurum fabrikalarının üretime başlayacağını bildirdi. Anadolu’nun değişik illerinde faaliyete geçecek olan lokal fabrikaların sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacağını açıklayan Mirmahmutoğulları, “10 ilde fabrika açmak bizim 2004 yılı sonuna kadarki hedefimiz. Buna benzer fabrikaların benzerlerini başta Orta Asya olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da da açmayı düşünüyoruz.” diye konuştu. Mirmahmutoğulları, Mersin’de sebze ve meyve işi yapan Ferhat Gürüz ile birlikte ortaklaşa kurdukları bu fabrikanın 1,5 milyon Euro’ya mal olduğunu bildirdi. Fabrikadan 5 yıl sonunda 10 milyon dolarlık bir ciro beklediklerini kaydeden Mirmahmutoğulları, bu projenin daha da geliştirilmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Bir projenin başarılı olabilmesi için dört ana unsurun bir araya gelmesinin gerektiğine dikkat çeken Mirmahmutoğulları, bu unsurları; teknoloji, pazar ve marka gücü, kurumsal kültür ve öz kaynak olarak sıraladı. Mirmahmutoğulları, marka gücü ve dağıtım kanallarını Anadolu’dan çıkan ürünleri gerekli pazarlara ulaştırmak için kullanacaklarını dile getirdi. Mirmahmutoğulları, böyle bir projeye girişmelerinin altında yatan diğer bir nedenin ise nakliye bedelini en aza indirmek olduğunu söyledi. Nakliye giderlerinin üretimlerine yüzde 15 oranında bir maliyet eklediğini belirten Mirmahmutoğulları, “Pazar hangi bölgede ise üretimin orada yapılması; özellikle nakliye giderlerinin düşürülmesi ve ürünün daha rahat pazarlanması açısından çok önemli. Bu tür fabrikalarını sayısını artırarak maliyetlerimizi en düşük seviyeye çekerek, ürünlerimizi talep olan pazarlara daha iyi sunacağız.” dedi. Geçen yıl 25 milyon doları ihracat olmak üzere 76 milyon dolarlık ciro elde ettiklerini bildiren Mirmahmutoğulları, 2004 yılı sonunda ise 40 milyon doları ihracat olmak üzere toplam 120 milyon dolarlık bir ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dizayn Grup’un Mersin’de kurduğu fabrikanın ortağı olan Ferhat Gürüz ise 40 kişiye istihdam sağlayacaklarını anlattı. Anadolu’daki genç girişimcilerin bu tarz yatırım imkanlarını dört gözle beklediklerini dile getiren Gürüz, ölü halde bulunan Anadolu ekonomisinin; ancak bu tür yatırımlarla kalkınmaya geçebileceğini belirtti. Dizayn Grup’un Mersin’de açtığı lokal fabrikaya ortak olmalarının uzun bir sürecin sonunda gerçekleştiğini kaydeden Gürüz, Dizayn’ın Mersin’deki fabrikasına ortak olabilmek için Mersinli birçok girişimci ile yarıştıklarını sözlerine ekledi.
Zaman - Ercan Baysal

 

 

 

 

 

 

 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz