reklam

28 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Egepen Winsa'ya talip

Mazhar Zorlu'nun kurduğu Ege Profil'i dört yıl önce satın alan firma, şimdi de Sakıp Sabancı ile görüşmelerini sürdürüyor.

Belçikalı PVC profil devi Deceuninck, Türkiye profil sektöründeki büyümesini sürdürüyor. 4 yıl önce, Mazhar Zorlu tarafından Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Ege Profil'i ve Egepen markasını satın alan Deceuninck, şimdi de vefat eden Sakıp Sabancı'nın kurduğu Hacı Ömer Sabancı Holding bünyesindeki Winsa'yı almak için harekete geçti.

Artık Egeli oldu
İki şirket arasında 1 yıldır süren satın alma görüşmelerinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağı belirtildi. Ege Profil, perşembe günü İMKB'ye gönderdiği açıklamada da üretim kapasitesi ve ürün çeşidini artırmak için PVC pencere profili üretimi yapan firmalardan birini satın alma görüşmelerine başladığını duyurmuştu. Ege Profil ve Winsa yetkilileri operasyonla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken anlaşmanın önümüzdeki günlerde kamuoyuna resmen açıklanacağı öğrenildi. Ege Profil ve Egepen'i alarak Egeli olan Deceuninck böylece Türkiye'de sektörünün en büyük şirketlerinden biri olacak. Ege Profil adına satın alma görüşmelerini ise şirketin Genel Müdürü Ergun Çiçekçi yürütüyor.

Türkiye pazarına ilk kez İzmir'in duayen işadamlarından Mazhar Zorlu'nun kurduğu Ege Profil'i satın alarak adım atan Deceuninck, 4 yıldır pazardaki büyümesini sürdürüyor. Ege Profil ile Winsa arasındaki görüşmeler 1 yıldır sürüyor. Ege Profil'in Winsa'nın Adapazarı'ndaki 10 bin ton kapasiteli tesisini satın almak için daha önce el sıkıştığı ancak görüşmelerin Winsa markası için yapılan görüşmeler nedeniyle uzadığı belirtildi. İki şirket kaynaklarından sızan bilgiye göre marka üzerinde de anlaşmaya varıldığı ve artık son detayların konuşulduğu belirtildi.

Kapasite artacak
Ege Profil Deceuninck Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında halen yıllık 25 bin ton üretim yaparken, Winsa ile bu rakamı yüzde 40 artıracak. Şirketin Winsa ile birlikte yıllık 10-12 bin ton yükselecek olan kapasitesi 35-37 bin tona çıkacak. Ürün çeşitliliğini de bu operasyonla artıracak olan Ege Profil, Türkiye pazarındaki yerini daha da sağlamlaştırmış olacak.

EBSO Başkanı Salih Esen
"Rekabet ve kalite artar"
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve sektörün önde gelen firmaları arasında yer alan Esen Plastik'in sahibi Salih Esen ise Deceuninck'in Türkiye'de büyüme kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Belçikalı profil devinin yeni bir tesis alarak üretim kapasitesi ve çeşidini artırmasının sektör için olumlu olduğunu ifade eden Esen, "Türk profil sektörü Deceuninck'in rekabeti ile üretim kalitesini daha da artıracaktır. Kalitenin artması tüketiciye yansıyacaktır. Sektör firmaları da rekabet edebilmek için kendilerini daha da geliştireceklerdir. Bu karar her yönden bizi sevindirdi" diye konuştu.

Winsa yüzde 35 büyüdü
Hacı Ömer Saban Holding bünyesindeki Pilsa Plastik Sanayi AŞ'nin markası olan Winsa PVC pencere, kapı ve panjur sistemleri üretimine 1998'de başladı.
Winsa, Adapazarı'nda yıllık 10 bin ton PVC profil üretim kapasiteli 30 bin metrekare kapalı alana sahip tesislerde faaliyet gösteriyor. Winsa, 2004'ün ilk beş ayında 3.016 ton satış gerçekleştirerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 büyüdü.

Winsa'nın geçen yıl mayıs sonunda 2.239 ton olan satışı, bu yıl ihracatta yüzde 45, iç piyasada ise yüzde 30'luk gelişme göstererek 3 bin 16 tona ulaştı. İlk beş ayı 9.150.000 USD'lık ciro ile tamamlayan Winsa'nın toplam satışları içinde ihracatın payı yüzde 30 oldu. İhracat faaliyetlerine de 1999'da başlayan Winsa başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 25 ülkeye ihracat yapıyor.
Yeni Asır - Murat Şahin

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Şantiye forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz