reklam

28 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Erdemli'de çevre isyanı

Erdemli Belediyesi'nin arıtma tesisi kurmadan drenaj kanallarından denize kanalizasyon vermesi, tatilcileri canlarından bezdirdi.Üç aydır ne denize girilebiliyor, ne de lağım kokusu ve sivrisinekler yüzünden yatılabiliyor.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde yer alan Erciyes Sitesi sakinleri, çevre kirliliği nedeniyle perişan oldu. Site sakinlerinden Yılmaz Şahin, arıtma tesisi kurulmadan denize kanalizasyon verilmesinin cinayet olduğunu belirterek, 'Devlet, daha çok turist gelsin diye çaba harcarken yerel yönetimin denize kolibasili vermesini anlamıyoruz. Kirlilik yalnızca Erdemli'nin değil, tüm Akdeniz'in sorunu' dedi.

Site sakinlerinin, tatil için Ankara, İstanbul, Eskişehir gibi illerden geldiklerini, belediyenin arıtma havuzuna verdiği kanalizasyon nedeniyle koku ve sivrisineklerden aylardır uyku uyuyamadıklarını söyleyen Fikret Kızıltan, 'Dinlenmek için geldiğimiz sahilde pis koku ve sinekten tatil yapamıyoruz' diyerek Çevre Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdı.

'Eski yönetimin hatası'
Erciyes Sitesi İkinci Başkanı Birsel Eracar ve muhasip üye Yıldız Sarıkuzu ise aylardır denize giremediklerinden yakınarak, 'Sitemizin yanında Mersin Valiliği'ne ait dinlenme konutu ve Jandarma Komutanlığı var. Ancak vali eşinin burada kalacağına inanmıyoruz. Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, sorunu çözmek için proje hazırladıklarını söyledi.

Eski yönetim tarafından kanalizasyonun havuza verilmesinin yanlış olduğunu söyledi' dediler.
Akşam - Beycan Üçkardeş

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz