reklam

29 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

AKP'nin gözü YÖK arazisinde

YÖK'e tepkisini farklı bir yöntemle göstermeyi planlayan hükümet, Bilkent'teki yaklaşık 900 bin metrekarelik araziyi kurumun elinden almak için harekete geçti.

YÖK'ü tasfiye etme planı Çankaya Köşkü'nden dönen AKP hükümeti, bu kez de kurulun milyonlarca dolar değerindeki arazilerine göz dikti. Maliye Bakanlığı, YÖK'ün Bilkent'teki 900 bin metrekare arazisini almak için çalışma başlattı.

Hükümetin bu arazileri konut yapımında kullanabileceği belirtilirken Bilkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı 'nın da arazilerin üniversiteye devrini sağlamak için bakanlıkta yoğun kulis yürüttüğü öğrenildi. YÖK'ü tasfiye etmeyi planlayan hükümet, hazırladığı yasanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmesi üzerine, kurula olan tepkisini farklı bir yöntemle uygulamayı planlıyor.

Doğramacı'dan kulis
Alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı, Hazine'nin YÖK'e tahsis ettiği 900 bin metrekarelik araziyi kurulun elinden almak için düğmeye bastı. Bakanlığın, arazileri Bilkent Üniversitesi'ne tahsis edeceği belirtilirken üniversitenin kurucusu İhsan Doğramacı'nın da konuyla ilgili olarak bakanlıkta yoğun kulis çalışmaları yürüttüğü öğrenildi. Hükümetin arazilerle ilgili bir diğer planının da bu yerleri satarak milyonlarca dolarlık kaynak yaratmak olduğu belirtiliyor.

Kurulun arazileri, üzerindeki hizmet binalarıyla birlikte 1995 yılında da Refahyol hükümeti tarafından elinden alınmış, konunun yargıya intikal etmesi ve kamuoyuna yansıması üzerine dönemin hükümeti geri adım atmak zorunda kalmıştı.

'Daha önce de yapıldı'
Ankara'nın ünlü emlakçilerinden Salim Taşcı , bölgedeki imarlı arazilerin metrekare bedelinin 200 milyon lira olduğunu söyledi. Bölgeye yapılacak villaların ortalama değerinin 400 bin dolar olacağını belirten Taşcı, konut fiyatlarının da 200 bin doların altına düşmeyeceğini kaydetti.

Bilkent Üniversitesi'nin kurucusu İhsan Doğramacı'nın, daha önce bölgede geniş bir araziyi, eğitim amaçlı kullanacağını belirterek istimlak ettiğini, arazinin 1/3'ünü kullandığını, 2/3'ünde ise lüks konutlar yaptığını anlatan Taşcı, şimdi de böyle bir işlem yapılabileceğini ifade etti.
Cumhuriyet - Fırat Kozok

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz