reklam

29 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

En mükemmel tasarımlar

Tasarımcı firma: General Motors
Klasikle modernin 40'lı yıllarla bugünün mükemmel bir karışımı olan Chevrolet'nin yeni kamyoneti Super Sport, IDEA tarafından 2004'ün en beğenilen endüstri tasarımlarından biri oldu.

Altın tasarım markasıyla ödüllendirilen Chevrolet Super Sport, 2 yolcu koltuklu. İç dekorasyonunda rahatlık ön planda tutulmuş. General Motors'un yaratıcı ekibi tarafından tasarlanan tasarım harikası kamyonetin fiyatı 41 bin 995 dolar olarak açıklandı.

Bilgisayardan arabaya, 2004'ün en mükemmel endüstri tasarımları belirlendi. BusinessWeek'in sponsor olduğu yarışmada, ilk kez Uzakdoğulu firmalar en çok tasarım ödülünün sahibi oldu

Büyümeden karlılığa artık günümüz şirketlerin geleceği mükemmel tasarımlara bağlı. Sıradışı ve farklı dizaynlara, kalite kadar önem veren uluslararası şirketlerin başında teknoloji firmaları başı çekiyor. Hem satışlarını ve hem de karlılıklarını artırmak için iyi tasarıma her zamankinden daha çok para ve zaman harcayan şirketler arasında bu yıl Uzakdoğulular, Batılı rakiplerine fark attı. Çok değil, 10-15 yıl önce, 'endüstriyel tasarımları' Batı'dan taklit eden Uzakdoğulu şirketler, ABD'de 24'üncüsü yapılan Endüstriyel Tasarım Mükemmellik Ödülleri'nde (Industrial Design Excellence Awards-IDEA) en çok tasarım ödülü alarak dikkat çekti.

Mobilyadan lambaya, bilgisayardan otomobile hayatın her alanında karşımıza çıkan endüstriyel tasarımların ödüllendirildiği IDEA Ödülleri, yeni endüstriyel tasarımları geliştirmeyi amaçlıyor. Bu yıl da BusinessWeek Dergisi ile Uluslararası Amerikan Tasarımcılar Birliği tarafından düzenlenen ödül töreninde en çok tasarım ödülü alan firmaysa Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung oldu.

Hayatı kolaylaştıran Logitech klavye
Tasarımcı firma: Desing Partners (İrlanda), ElekSen (İngİltere), IDEO, Logitech Palm kullananlar için minik tuşlar, yazı yazmayı zorlaştırılır. İngiliz Eleksen firması tarafından geliştirilen Palm uyumlu bu klavye, cep bilgisayarı kullananların işini kolaylaştırıyor. Tüm Palmler'le rahatlıkla kullanılabilen klavye sayesinde cep bilgisayarınızı dizüstü bilgisayar gibi rahatça kullanabilirsiniz. 4 firma tarafından geliştirilen klavyenin fiyatı 99 dolar.

Kafe gibi banka
UMPQUA Bank'ın yeni banka şubesi modern bir kafeyi andırıyor. Müşterilerine klasik bankaların soğuk havasından kurtarıp, onları evlerinde gibi rahat ortam sunmayı amaçlayan yatırım bankası UMPQUA, bankalar arasında tasarımıyla altın ödül kazandı. Kafeyi anımsandıran modeli için müşteri araştırmalardan yola çıktıklarını belirten banka yetkilileri, müşterilerin daha fazla banka şubelerini ziyaret etmeye başladıklarını söyledi.

Böyle palet hiç görülmedi
Tasarımcı Firma: Decathlon /Fransa
Yüzücülerin daha hızlı yüzmesini sağlayan ortası delik yeni tasarım bu paletler Fransız Decathlon firması tarafından geliştirildi. Fiyatı 31 dolardan başlayan paletler, ayrıca daha uzun dalış yapmayı da mümkün kılıyor.

Fayans mı tartı mı
Tasarımcı firma: IDEO
En çok tasarım ödülü kazanan dizayn firmasının Heimspiel elektrikli ev aletleri firması için geliştirdiği ev tartısı banyo karosunu andırıyor. Tasarımlarında sadeliği ve yalınlığı ön planda tutan IDEO tartının fiyatını açıklamadı.

En yaratıcı cep
Tasarımcı firma: NOKIA İngiltere
Nokia 7600 yeni ve sıradışı olarak tanımlanabilir. Nokia 7600 kameralı telefon, şaşırtıcı bir görünüm içine yerleştirilmiş bir dizi mükemmel özelliğiyle kullanıcıları şaşırtıyor. Videoklip çekme ve oynatma, hızlı GSM/WCDMA veri yükleme, streaming özelliklerine sahip kamera, müzik çalar, değiştirilebilir Nokia Xpres- kapaklara sahip.

Radyolu bisiklet kaskı
Tasarımcı firma: Design Continuum
Eğer iki bisikletçi birbirleriyle konuşmak isterlerse yan yana gitmek zorundadırlar ancak bu her ikisi için de oldukça tehlikeli olabilir. Bikebug marka kask bu gibi kötü kazaları önlemek için geliştirilmiş. Kaskın kemerine yerleştirilen mini telsiz/ radyoyla bisikletçilerin haberleşmesi mümkün oluyor. Ayrıca, dileyen radyo olarak da kullanabilir.

En iyi konsept Cobra'da
Hız ve cabriolet düşkünlerinin rüyalarını süslediği Ford'un Cobra modeli, IDEA tarafından 2004'ün en iyi yarış arabası kategorisinde birinci oldu. Hız ve gücü buluşturan Ford Cobra'nın fiyatı açıklanmadı. Yeni tasarımda yan kapıları elle açılmıyor.
Akşam

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat ve Tasarım forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz