reklam

30 Haziran 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

70 yıllık çile bitiyor

Bir ilçe, 3 belde ve 6 köyü birbirine bağlayan yolu kesen Asarlık Deresi üzerine inşa edilecek köprünün yapımını, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği ile DSİ İşletme Bakım-Onarım üstlendi

Menemen merkez ile Seyrek, Sasalı ve Koyundere Beldeleri, Tuzcullu ve Kaklıç köylerindeki çiftçilerin, üretim yaptıkları 50 bin dönüm araziye ulaşımını sağlayan ova yolunun, Asarlık Deresi üzerine köprü yapılması kararlaştırıldı.
Dere Geçidi olarak bilinen bölgede oluşturulacak köprünün inşaatını, Menemen Sol Sahil Sulama Birliği ile Devlet Su İşleri Menemen İşletme Bakım-Onarım Şubesi yapacak. 3 belde ile 6 köy halkının tarlalarına gidip gelirken yararlanacağı köprünün dolgusu ile ayaklarını Sol Sahil Sulama Birliği yapacak. Teknik donanım ve proje desteğini de DSİ üstlenecek. 10 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki köprü pamuk hasadına kadar bitirilecek.

Yol uzuyordu
Asarlık Deresi yatağının yaz-kış su ile dolu olmasından çiftçilerin traktörleriyle bile geçmekte zorlandığını, yoldan metrelerce aşağı inerek suyun içerisinden geçip, yeniden yukarı çıkmaya çalışan araçların zaman zaman arızalandıklarını belirten Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, şunları söyledi:
"Bu yol hayati önem taşımakta. Aksi halde çiftçi traktörü ile İzmir-Çanakkale yolunu dolduracaktır. Çiftçilerimizin bu dere üzerinde bir köprü yapılması önerisini yıllardır duymaktayız. DSİ yetkilileri ile görüştüm ve onların da desteği ile çiftçilerimizin bu öncelikli sorununu ortadan kaldırmak istedik. DSİ yetkilileri yarın gelip tespit yapacaklar. Köprünün dolgu malzemesi ve beton ayakları birliğimiz tarafından karşılanacak."

Maliyet artıyor
Özellikle gübre almak ve pamuk hasadı sonrasında pamuğunu teslim etmek için TARİŞ'e gelmek zorunda kalan çiftçilerin bu yolun bozuk olmasından son derece rahatsızlık duyduğunu da ifade eden Önal, şunları söyledi:
"Araçlar yoldan birkaç metre aşağıdan geçen dere yatağına girip-çıkmakta zorlandığından, çiftçi bir seferde değil de iki ya da üç sefer de malını TARİŞ'e çekmek durumunda kalıyor, bu da maliyeti artırıyordu. Köprünün en kısa zamana kadar tamamlanması için hızlı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Hedefimiz pamuk hasadı öncesinde köprüyü hizmete açmak."

Araçlar Dereden Geçiyor
Bölgedeki çiftçinin yıllardır devam eden sorununun nihayet çözüme kavuşacağını belirten Menemen Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal "10 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğindeki köprümüz yakında bitecek. Araçların dereden geçme dönemi de kapanacak. Köprünün hizmete girmesiyle birlikte, hem bu bölgede yaşayanlar hem de çftçiler rahat nefes alacak. Bu köprü ürünlerin maliyetini de direkt olarak etkileyecek" dedi.
Yeni Asır - Erdal Çarboğa

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektöründe faaliyet gösteren inşaat, makina, ve elektrik mühendislerine yönelik konular Mühendisler forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz