reklam

02 Temmuz 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Ödenek Bekleyen Manisa-İzmir Yolu'nun Müteahhidi, Valiye Söz Verdi: Yılbaşına kadar biter

Bir heyetle birlikte çalışmaları inceleyen Manisa Valisi Orhan Işın'a bilgi veren firma yetkilisi Genç, "Altı trilyonluk ek ödeneğin yarısı verilsin, altyapıyı Bornova'ya kadar tamamlarım" diye konuştu.

Manisa Valisi Orhan Işın'ın Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Bulut ve Emniyet Müdürü Kahraman Koçak ile birlikte İzmir-Manisa yolunun yapımı süren bölümlerini inceledi. İnceleme heyetine açıklama yapan müteahhit Hüseyin Genç, "6 trilyon liralık ek ödeneğin yüzde 50'sini hemen versinler, yeni yıla geçmeden yolun altyapısını Bornova'ya kadar tamamlarım" dedi.

Paranın tamamıyla da yolun soğuk sathi kaplamalı olarak hizmete açılabileceği ni belirten Genç, "Daha sonra yapılacak sıcak asfalt için de yeni ödeneklere ihtiyaç duyulacaktır. Yola ek ödenek koymak önemli. Fakat bu ödeneğin hemen kullanılması yönünde izin çıkmazsa ek ödenek vermenin anlamı kalmaz. Ek ödenek aralık ayının sonunda gelirse, işimize yaramaz" dedi.

Çiçekli'de kalır
Hüseyin Genç, "Ödeneğin hiç olmazsa yüzde 50'sinin kullanımına izin verilmesi gerekiyor. Bu sağlanırsa bu yılın sonunda bütün imkanlarımızı kullanarak yolun Bornova bağlantısını bitirebilme şansını artırırız. Aksi halde yol Çiçekli'de kalır" diye konuştu.

35 trilyon lira harcandı
Bugüne kadar 35 trilyon lira harcanan yolun ilk ihale keşif bedelinin 270 milyar lira olduğunu söyleyen Vali Orhan Işın, "Devlet, hükümet, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa Milletvekilleri ve bizler bu yolun tamamlanmasına büyük önem veriyoruz. Nitekim çıkarılan ödeneklerle yolun önemli bir kısmı bitirildi. Bu noktadan sonra bu yol burada bırakılamaz. Kalan bölümünü yıl sonuna kadar dolgusu yapılmış, sathi kaplamalı olarak Bornova'ya bağlayacağız başka çare yok" dedi.
Yeni Asır - Ali Filizkan

 

 

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektöründe faaliyet gösteren inşaat, makina, ve elektrik mühendislerine yönelik konular Mühendisler forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz