reklam

03 Temmuz 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Kamusal Mekanlar için Avrupa Ödülleri Sahiplerine Verilecek

Kentlerdeki Kamusal Mekanların geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için verilen Avrupa Ödüllerinin üçüncüsü Barcelona'daki Çağdaş Kültür Merkezi'nde (CCCB), 7 Temmuz 2004 günü sahiplerine verilecek.

Bu yıl 169 projeyle 20 farklı Avrupa ülkesinden çok sayıda katılımının olduğu yarışmada projelerin hepsini biribirinden kaliteli bulan jüri 21 Mayıs'ta toplanarak 4 önemli projeyi öne çıkardı.

Ödül kazanan iki projeden birincisi, David Chipperfield ve Fermín Vázquez'ın geçici olarak David Chipperfield architects ve b720 arquitectos şirketlerini birleştirerek "basamakların ve çevrenin uçuşu" olarak tanımlayıp yeniden düzenlediği Paseo del Óvalo.

Ödül kazanan diğer proje, Enric Batlle, Joan Roig ve Teresa Galí-Izard'ın İspanya/Vall d'en Joan'da gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemesi.


Havnebadet in Kobenhavn



Tenerife Verde in Buenavista del Norte


Tilla-Durieux-Park in Berlin


Stortorget in Kalmar

Onur ödülleri verilen projeler; PLOT/Julien De Smedt i Bjarke Ingels tarafından Danimarka'da tasarlanan "Havnebadet in Kobenhavn", GPY Arquitectos tarafından İspanya/Tenerife'de tasarlanan "Tenerife Verde in Buenavista del Norte", DS Landscape Architects tarafından Almanya'da tasarlanan "Tilla-Durieux-Park in Berlin" ve Caruso St. John Architect tarafından İsveç'te tasarlanan "Stortorget in Kalmar".

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi için tıklayın.
Ödül verilen diğer projeler için tıklayın.
Arkitera

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektöründe faaliyet gösteren inşaat, makina, ve elektrik mühendislerine yönelik konular Mühendisler forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz