reklam

08 Temmuz 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Alman Cephe Ödülü 2004 Sahiplerini Buldu

"Deutscher Fassadenpreis 2004" (Alman Cephe Ödülü 2004) kapsamında verilen ödüller sahiplerini buldu. Ödüllerden birini Heinle, Wischer ve Ortakları alırken, bir diğerini Düsseldorf'taki Schuster Architekten adlı mimarlık bürosu aldı. Feuerstein ve Gerken Architekten adlı mimarlık bürosuna ait Remscheid'taki Büro Binası övgüye değer bulundu.

Heinle, Wischer ve Ortakları'na ait Dresden'deki büro binası ve eğitim merkezinin cephesi, binanın konseptiyle bir bütünlük içinde olması ve binanın narin kütlesiyle çevredeki heterojen doku içinde konumlanışı ile dikkat çekerken; Kaspar Kraemer'in (Alman Mimarlar Birliği BDA Başkanı) önderliğinde toplanan jüri; cephedeki iyi detay çözümlerinin ve malzemenin uyumlu kombinasyonunun üzerinde durdu. Açık ve kapalı cephe yüzeyinin oranlı dağılımı da dikkat çeken başka bir nokta oldu.

Schuster Architekten'in tasarımı olan Duisburg'taki ZPD Büro Binası'nın 142 mt. uzunluğundaki kuzey cephesini lifli çimento ile kaplayan mimarlar, açık gri cephenin içinde farklı büyüklüklerde açtıkları pencerelerle cepheyi canlı, yaşayan bir cephe haline getirmişler. Kaplama bütün cam ve kapı açıklıklarına kadar uygulanmış. Arka yüzeye uygulanan dübeller sayesinde çimento blokların bir bütün olarak algılanması sağlanmış. Bunların yanı sıra, binanın cephesinde yerini bulan yırtık ve bu yırtığın binanın içine doğru yönlendirişi jüri tarafından olumlu bulundu.

Remscheid'taki Büro Binası ise üç tarafı siyah çimento blokları ile kaplı, giriş cephesi tamamen cam olan bina farklı yaklaşımı ile dikkat çekti. Diğer ödüller; Münih'teki KPMG Binası ile Steidle + Partner'e ve Südwestmetall'e tasarladıkları büro binası ile Almann Sattler Wappner Architekten'e verildi.
Detail - Çeviren: İdil Erkol - Arkitera

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz