reklam

20 Temmuz 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Konut kavgası

"TOKİ'nin milletvekillerine yapacağı evlere onay vermeyeceğini" açıklayan Erdoğan, Arınç'la ters düştü.

Meclis Başkanlık seçimine kısa bir süre kala, milletvekillerine ev projesi AKP ve CHP milletvekillerini "ev kardeşi" yaparken, iktidar partisi içinde sıkıntıya neden oldu. Ekim ayında yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine "partim tekrar gösterirse aday olurum" diyen Başkan Bülent Arınç ile Başbakan Tayyip Erdoğan karşı karşıya kaldı. Erdoğan, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) böyle bir kararı bulunmadığını bildirirken, Meclis çalışmalarında AKP ile kıyasıya mücadele eden CHP, milletvekilleri, bu konuda Arınç'ın yanında yer aldı.

Basının yaptığı haberlere "yalan yazıyorsunuz. Milletvekillerine lojman yok" diye kızan Erdoğan, dün Fransa'ya giderken yine bu konuya değindi.

Anlaşma var mı diye sordu
Erdoğan, "Hükümetimizin milletvekillerine lojman yaptırmak gibi bir gayreti yoktur. Bu konudaki haberler siyasete, siyasetçiye çamur atmaktan başka bir şey değildir" diye konuştu. Bu ülkede yürütmeden sorumlu olan kişinin şahsı ve kabinesi olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "TOKİ ile TBMM arasında yapılmış bir protokol var mı? Bunu ilgili taraflara sordunuz mu? Böyle bir anlaşma imzalanmış mı? Broşür beni ilgilendirmez. TBMM'nin veya milletvekillerinin kooperatif kurmak suretiyle şu şekilde veya bu şekilde yapacağı şeyler olabilir, ama TOKİ bu tür şeylerin içerisinde değildir."

Meclis Başkanı Arınç ısrarlı
Erdoğan'ın açıklamasına karşın Arınç, milletvekillerinin konut sahibi olması konusunda kararlı olduğu yönünde açıklamalar yaptı ve dün yine geri adım atılmayacağının işaretlerini verdi. Milletvekillerinin yüzde 40'a yakının misafirhanelerde oturduğunu anlatan Arınç, şunları söyledi:

"Milletvekilinin oksijenini mi keseceksiniz? Milletvekillerinin su içmesine, ekmek yemesine engel mi olacaksınız? Bizden daha fazla hesap veren bir kurum göremiyorum. Milletvekillerinin saygınlığını, Meclis'in saygınlığını arttırmak hepimizin görevi..."
Yeni Asır

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz