reklam

23 Temmuz 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Grohe, Mc Laren Teknoloji Merkezi'nde

Üretim, tasarım ve hizmet kalitesi ile dünya genelinde çok sayıda önemli projede yer alan Grohe, Mc Laren Teknoloji Merkezi'nin de tercihi oldu.

Son teknolojinin geleceğin dizayn anlayışı ile buluştuğu ve etkileyici tasarımıyla Londra'da inşa edilen McLaren Teknoloji Merkezi ve McLaren Mercedes Takımı ofisi Avrupa'nın tanınmış mimarlarından Foster & Partners tarafından tasarlandı.

Bina, şirketin potansiyel imajını ve potansiyelini karşılamak ve aynı zamanda verimli bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla yapıldı. Küresel bir yapı içinde, yarı küresel bir yapı olan merkezde alanın diğer yarısı yapay göl ile kaplandı.

McLaren Teknoloji Merkezi şirket-tasarım stüdyoları, çalışma ortamları, atölye çalışma merkezleri, Ar-Ge birimleri, prototip ve elektronik üretim merkezleri, yarış arabaları için deneme pistleri gibi birimlerin aynı yerde toplandığı ilk merkez.

Sıradışı tasarımlarıyla üstün teknoloji sunan Grohe'nin, eşsiz bir tasarıma sahip bu mimari yapıda su, enerji tasarrufu ve hijyen sağlayan çok sayıda ürünü kullanıldı.

Su korunumu McLaren Teknoloji Merkezi için en önemli kriterlerden birisi olduğundan Grohe Infrared (Fotoselli) lavabo bataryaları bu projede ağırlıklı olarak tercih edildi.

McLaren aynı zamanda Grand Prix yarış arabalarını ve yeni Mercedes SLR tasarımını da gerçekleştiriyor. Estetik ve teknolojinin birleştiği Mc Laren'ın su teknolojisindeki Grohe tercihinde, bu birleşim ve örtüşmenin de büyük rolü olduğu söylenebilir. Grohe'nin klasik modern, sade ve yalın dizaynı ile yönetici odalarında kullanılan "Atrio" tasarımı, dairesel temeldeki şekli ile bütün bina ve göl dizaynı ile de uyum gösteriyor.
Arkitera

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Mimari proje ve diğer tasarım yarışmaları ile ilgili her türlü görüş ve eleştiriyi Yarışmalar & Ödüller forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz