reklam

30 Temmuz 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul'un kentsel dönüşümüne İngiliz katkısı

Bir heyetle Başkan Topbaş'ı ziyaret eden İngiltere Başkonsolosu Barbara Hight, İstanbul'da tespit edilecek bir bölgenin kentsel dönüşümünü gerçekleştireceklerini söyledi.

İngiltere İstanbul Başkonsolosu Barbara Hight, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş'ı Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

İngiltere'de bir üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan İngiliz Heyeti'nin İngiliz Yatırım ve Ticaret Bakanlığı adına yapılacak bir proje için İstanbul'da bulunduğunu dile getiren Barbara Hight, şunları söyledi;

"İngiltere'den gelen bir heyetle birlikte Sayın Başkanı'ı ziyaret ediyoruz. İngiltere ve İstanbul'daki sektörlerin biraraya gelmesini sağlayacak ve kentsel dönüşümü temin edecek çok önemli bir toplantı gerçekleştireceğiz. Sayın Kadir Topbaş'ın bu projeye desteğinden çok memnunuz. Bu organizasyon kapsamında hem belediye başkanı hem de İstanbullularla birarada olmaktan mutluyuz."

Her iki ülkeden anahtar kişilerin biraraya gelerek kentsel dönüşüm konusundaki bilgi birikimlerini paylaşacaklarını ifade eden İngiltere İstanbul Başkonsolosu Barbara Hight, "Ülkemi temsil etme açısından görevimin bilincindeyim." dedi.

Başkan Topbaş: "Kentsel dönüşüm konusunda görüş alışverişinde bulunacağız"
Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş da İngiltere Başkonsolosu'nun İstanbul'un kentsel dönüşüm projelerini paylaşmak üzere ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu;

"Bu görüşme İstanbul'da yapılacak bir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir değerlendirme toplantısı. Her iki ülkeden uzman kişiler biraraya gelerek bir hazırlık yapacaklar. Neler yapabiliriz imkanlarımız nedir buna bakacağız. Zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu tür kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. 2 gün sürecek olan ve 40 civarında uzmanın değerlendirme yapacağı toplantılarda İstanbul'daki çalışmalarımızdan örnekler de vereceğiz."

Kadir Topbaş, Londra ziyaretinde gezdiği bir bölgeden kentsel dönüşüm konusunda bilgiler aldığını kaydederek, şu anda fikir noktasında olan İstanbul-İngiltere ortak ürünü olacak kentsel dönüşüm projesini yakında hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.
İBB

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz