reklam

30 Temmuz 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Konut projesinde geri adım

Gerekçe: Yeterli başvuru olmadı. Ön talep başvurusu bugün sona erecek olan konutlar için 400'ü milletvekili olmak üzere en az 600 başvuru alınması öngörülmüştü. Erdoğan ve kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle personel başvurusu donduruldu. Buna rağmen milletvekili başvurusu 340'a kadar yükseldi.

TBMM Başkanlığı, Eskişehir Yolu üzerinde Toplu Konut İdaresi'ne yaptırmayı planladığı ''milletvekili konutları'' projesinden ''yeterli başvuru olmadığı'' gerekçesiyle vazgeçtiğini duyurmaya hazırlanıyor.

Kamuoyundan gelen tepkiler ve Başbakan Tayyip Erdoğan 'ın, ''TOKİ'nin bu işin içinde olmayacağını'' söylemesinin ardından Meclis Başkanlığı, süresi resmen bugün dolacak olan başvuruları büyük ölçüde dondurdu. Buna karşın 340 milletvekili başvuru yaparken Meclis Başkanlığı'nın, kamuoyu tepkisi üzerine geri adım atıldığı izlenimi vermemek için, ''yeterli başvuru yok'' gerekçesine sığınarak projeyi ''şimdilik'' rafa kaldırmayı planladığı öğrenildi.

Milletvekillerine 14 Temuz'da gönderilen broşürde 30 Temmuz'a kadar ön talep alınacağı, ''yeterli başvuru'' olması durumunda da konut yapımına başlanacağı bildirilmişti. Broşürde ''yeterli başvuru'' için bir sayı ifade edilmemesine karşın TBMM yetkilileri, yeterlilik kriterini ''400'ü bu dönem milletvekili olmak üzere, eski dönem milletvekilleri ve Meclis personelinden en az 600 başvuru olarak'' açıkladı.

Basında yer alan haberler karşısında projeyi savunan TBMM Başkanı Bülent Arınç , Erdoğan'ın uyarısı üzerine geri adım atınca, özellikle personel ve eski milletvekilleri için ön talep alımları durduruldu. Ancak Erdoğan'ın da tepkisine karşın milletvekili başvuruları 340'a kadar yükseldi.

TBMM kaynakları, şu ana kadar yapılan başvurular dikkate alındığında yarına kadar da yeterli başvuru olmayacağının anlaşıldığını belirterek bu durumda projeden vazgeçileceğini bildirdiler. TBMM yönetimi, milletvekilleri ve personelin, ''Kent merkezine uzaklığı ve pahalı olması'' nedeniyle konut projesine ilgi göstermediğini savundular.

Yetkililer, milletvekili konutlarının 140 metrekare olarak planlandığını, TOKİ'nin bu büyüklükteki bir konutu Eryaman'da emniyet mensupları için 40 milyar liraya mal ettiğini savundular. Aynı büyüklükteki dairenin milletvekillerine, ''içi yapılmamış'' olarak 80 milyar liraya satılmasının planlandığını aktaran yetkililer, personelin bu rakamı yüksek bulduğunu ileri sürdüler.
Cumhuriyet - Ayşe Sayın

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörünün uygulama alanına yönelik genel tartışma konuları Uygulama forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz